219
Μόνο υγειονομικό προσωπικό με προστατευτικές στολές κυκλοφορεί στους δρόμους της Σαγκάης από τον Απρίλιο | REUTERS/Aly Song

Σαγκάη: Χαλαρώνει το lockdown ύστερα από δύο μήνες

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2022, 14:41
Μόνο υγειονομικό προσωπικό με προστατευτικές στολές κυκλοφορεί στους δρόμους της Σαγκάης από τον Απρίλιο
|REUTERS/Aly Song

Σαγκάη: Χαλαρώνει το lockdown ύστερα από δύο μήνες

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2022, 14:41

Υστερα από δύο μήνες σε αυστηρό εγκλεισμό, οι –περισσότεροι– κάτοικοι της Σαγκάης θα μπορούν να βγουν ξανά στους δρόμους, όπως και τα ΙΧ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι αρχές στη Σαγκάη θα προχωρήσουν σε άρση του αυστηρότατου lockdown από την Τετάρτη, επιτρέποντας στα ιδιωτικά οχήματα καθώς και τα ταξί να επιστρέψουν στους δρόμους και στους κατοίκους να βγαίνουν ελεύθερα έξω από συγκροτήματα κατοικιών που θεωρούνται «χαμηλού κινδύνου».

Από την 1η Ιουνίου αποκαθίστανται τα βασικά δρομολόγια των λεωφορείων και των τρένων καθώς και η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ συνοικιών που χωρίζονται από τον ποταμό Χουανγκπού της πόλης, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη μας έχει τεθεί αποτελεσματικά υπό έλεγχο και η κατάσταση συνεχίζει να βελτιώνεται», ανέφεραν οι αρχές.

Οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις, ενώ συστήνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αρχές στη Σαγκάη επέβαλαν αυστηρό lockdown στους 25 εκατ. κατοίκους της, την 1η Απριλίου, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19, με σκληρά μέτρα, που προκάλεσαν την οργή του κόσμου για ζητήματα όπως τα υπερπλήρη κέντρα καραντίνας, οι δυσκολίες στην πρόσβαση σε τρόφιμα και η απώλεια εισοδήματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν χαλαρώσει κάποιοι περιορισμοί, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου των δημόσιων συγκοινωνιών παρέμενε εκτός λειτουργίας και οι πολίτες μπορούσαν να κυκλοφορούν με τα οχήματά τους μόνον εάν είχαν ειδική άδεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...