329
Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την περιοδεία του στην Καβάλα | INTIMEnews

Τσίπρας στην Καβάλα: Ο Μητσοτάκης άργησε εννέα ολόκληρους μήνες

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 14:18
Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την περιοδεία του στην Καβάλα
|INTIMEnews

Τσίπρας στην Καβάλα: Ο Μητσοτάκης άργησε εννέα ολόκληρους μήνες

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 14:18

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται», παρατήρησε από την Καβάλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να υποβαθμίσει εκ προοιμίου τη σημασία και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώνει στις 19.00 ο Πρωθυπουργός για τη μείωση των φουσκωμένων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

 «Αφού εννιά μήνες ο κ. Μητσοτάκης, με την πολιτική του να αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, έχει λεηλατήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σήμερα έντρομος μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας κατά την περιοδεία του στο κέντρο της Καβάλας και  για μία ακόμη φορά κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά και τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στις εσωτερικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 15 Μαΐου.

«Για μας όποια μέτρα, έστω και αυτά τα πολύ αργοπορημένα, είναι καλοδεχούμενα. Ακόμα πιο καλοδεχούμενη όμως είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρει: Την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Για να σταματήσει αυτή η παρακμή για τον τόπο, η Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, να έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που είναι τελευταία στους μισθούς, τελευταία στην ελευθερία του Τύπου, τελευταία σε επιδόσεις που ντροπιάζουν τη χώρα πανευρωπαϊκά», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «αξιοποιώντας» και πάλι πολιτικά την πολυσυζητημένη έκθεση των «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα».

Στην πλατεία του Καπνεργάτη στην Καβάλα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν με συνθήματα και τραγούδια, φορώντας ομοιόμορφα μπλουζάκια, οι απολυμένοι στα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τούς υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η δικαιοσύνη θα επιστρέψει σε αυτό τον τόπο, οι νόμοι θα εφαρμοστούν, ο κάθε κατεργάρης -μικρός ή μεγάλος- θα πάει στον πάγκο του» και οι απολυμένοι στις εργασίες τους.

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, νόμος είναι το δικό σας δίκιο και θα το κερδίσουμε το δίκιο σας», αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...