271
Κατεστραμμένο τρένο σε έναν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας που έχουν χτυπήσει οι Ρώσοι | REUTERS/Zohra Bensemra

Ουκρανία: Το σιδηροδρομικό δίκτυο στόχος των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 12:03
Κατεστραμμένο τρένο σε έναν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας που έχουν χτυπήσει οι Ρώσοι
| REUTERS/Zohra Bensemra

Ουκρανία: Το σιδηροδρομικό δίκτυο στόχος των Ρώσων

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 12:03

Οι επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας εναντίον του συστήματος των σιδηροδρομικών μεταφορών έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του, ανακοίνωσε την Τετάρτη η δημόσια επιχείρηση των Ουκρανικών Σιδηροδρόμων.

Περίπου 20 δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων εκτελούνται με καθυστερήσεις ως και 12 ωρών, σύμφωνα τους αρμόδιους.

«Η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει τις επιμελητειακές γραμμές μας, διότι δεν μπορεί να μας νικήσει στα πεδία» των μαχών, υποστήριξε ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου, Αντρίι Γέρμακ, μέσω Telegram. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έγινε επίθεση σε σιδηροδρομική εγκατάσταση στην πόλη Ντνίπρο.

Βίντεο στα social media, την αυθεντικότητα των οποίων επιβεβαίωσε η Washington Post, δείχνουν ότι χτυπήθηκε μία γέφυρα, που χρησιμοποιούνταν από αυτοκίνητα και τρένα και συνέδεε τις δύο όχθες του Δνείπερου ποταμού και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί.

Η Ρωσία πλήττει το σύστημα των σιδηροδρόμων για να εμποδίσει τη μεταφορά όπλων τα οποία στέλνουν χώρες της Δύσης στην Ουκρανία.

Αμερικανός αξιωματούχος, πάντως, δήλωσε στην Washington Post ότι, προς το παρόν, οι Ουκρανοί εξακολουθούν να έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν όπλα στις ένοπλες δυνάμεις τους σε όλη τη χώρα, παρά τα χτυπήματα.

Πυροσβέστες επιχειρούν σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας που χτύπησαν οι Ρώσοι στο Λβιβ, την Τρίτη – REUTERS/Andrii Gorb
Ο ίδιος υποσταθμός, κατεστραμμένος την επόμενη ημέρα – REUTERS/Pavlo Palamarchuk

Οι ρωσικοί στόχοι την Τρίτη και την Τετάρτη συμπεριέλαβαν υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας, μία σιδηροδρομική εγκατάσταση και μία γέφυρα στη δυτική και την κεντρική Ουκρανία. Τρεις υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας χτυπήθηκαν στο Λβιβ, κόβοντας το ρεύμα σε 250.000 ανθρώπους και διακόπτοντας τα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...