425
Η Κοραλί Ντιμπόστ με το σύνθημα «Εn Marche!» του Εμανουέλ Μακρόν, στις προηγούμενες εκλογές | Facebook

Γαλλία: Τα δαντελένια εσώρουχα «έφαγαν» τη βουλευτή του Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 13:19
Η Κοραλί Ντιμπόστ με το σύνθημα «Εn Marche!» του Εμανουέλ Μακρόν, στις προηγούμενες εκλογές
|Facebook

Γαλλία: Τα δαντελένια εσώρουχα «έφαγαν» τη βουλευτή του Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 13:19

Τα εσώρουχα πολυτελείας στοίχισαν τη βουλευτική έδρα στην 39χρονη Κοραλί Ντιμπόστ, προσωπική επιλογή του Εμανουέλ Μακρόν, έξι εβδομάδες πριν διεκδικήσει την επανεκλογή της στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Η Ντιμπόστ, βουλευτής που εκπροσωπεί το Μονπελιέ με το κόμμα του Μακρόν «Δημοκρατία Εμπρός», βρέθηκε να χρεώνει αγορές εσωρούχων και ρούχων ύψους 2.000 ευρώ τον μήνα στα έξοδα που δικαιούνταν ως βουλευτής.

Εκτός αυτού, σε έρευνα της αρμόδιας επιτροπής του γαλλικού κοινοβουλίου, οι βοηθοί της την κατηγόρησαν ότι τους έβαζε να κατασκοπεύει το προσωπικό στο σπίτι της, τους είχε αναθέσει να πηγαίνουν και να παίρνουν τα ρούχα της από το καθαριστήριο και τα παπούτσια της στον τσαγκάρη.

Η Κοραλί Ντιμπόστ σε πολιτική εκδήλωση | Facebook

Το σκάνδαλο θεωρείται πλήγμα για τον Μακρόν, σύμφωνα με τους Times, που συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία για να διατηρήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, στις εκλογές του Ιουνίου.

Ο γάλλος πρόεδρος είχε επιλέξει ο ίδιος την Ντιμπόστ, προερχόμενη από τον ακαδημαϊκό χώρο, το 2017, για να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής.

Η Ντιμπόστ αρνήθηκε ότι έκανε κάτι λάθος και είπε ότι είναι θύμα ενός «καμπάλ», μιας κλειστής ομάδας, που την είχε βάλει στο στόχαστρο για να πλήξει τον Μακρόν.

«Ηλθε η ώρα να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Είμαι στόχος άδικων επιθέσεων, που βλάπτουν το πολιτικό μου κόμμα και τη δημοκρατία», είπε η ίδια.

Πέρυσι, η Ντιμπόστ είχε χωρίσει από τον υπουργό Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, με τον οποίο διατηρούσε σχέση για δύο χρόνια.

Μετά τις κατηγορίες, επέστρεψε τα χρήματα για τα εσώρουχα και άλλες αγορές και είπε ότι είχε κακή πληροφόρηση από τους βοηθούς τους για το τι μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα μηνιαία προσωπικά έξοδα ύψους 5.373 ευρώ, που δικαιούνται όλοι οι βουλευτές στη Γαλλία.

Η Κοραλί Ντιμπόστ – με casual περιβολή – ζήτησε να απαλλαγεί από τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως δεν είναι απατεώνισσα αλλά… «ηλίθια» | Facebook

«Ημουν ηλίθια. Οχι απατεώνισσα. Υπάρχουν ρούχα που φοράω στη Bουλή και ρούχα που φοράω στην προσωπική μου ζωή. Δεν φοράω τα ίδια στην προσωπική μου και στην επαγγελματική μου ζωή», είπε.

Στα βουλευτικά της έξοδα περιλαμβάνονται γεύματα σε εστιατόρια, διαμονή σε ξενοδοχεία και άλλες έξοδοι που δεν έχουν σχέση με τις υποχρεώσεις της ως βουλευτή, σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής επιτροπής.

Η γαλλική Βουλή έχει 577 βουλευτές, με ετήσιο μισθό 86.000 ευρώ, 19.000 ευρώ τον χρόνο για εξοπλισμό γραφείου, ταξί, ταχυδρομείο και τηλέφωνα, συν 127.000 ευρώ τον χρόνο για τις αμοιβές των βοηθών τους. Οι μετακινήσεις τους με το Μετρό και το τρένο είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...