202
| Maxim Shipenkov/Pool via REUTERS/File Photo

Ο Λαβρόφ ρίχνει λάδι στη φωτιά: Το Ισραήλ υποστηρίζει νεοναζί!

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2022, 13:27
| Maxim Shipenkov/Pool via REUTERS/File Photo

Ο Λαβρόφ ρίχνει λάδι στη φωτιά: Το Ισραήλ υποστηρίζει νεοναζί!

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2022, 13:27

Τελικά η Ρωσία έχει καταφέρει σε αυτόν τον πόλεμο να τσακωθεί (σχεδόν) με όλους. Ακόμα και με το Ισραήλ, με το οποίο έχει ιστορικούς δεσμούς και μέχρι πρότινος συνομιλούσε για την ουκρανική κρίση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έφτασε στο σημείο την Τρίτη να κατηγορήσει το Ισραήλ ότι υποστηρίζει νεοναζί (!) στην Ουκρανία, κλιμακώνοντας έτσι περαιτέρω τη διένεξη η οποία άρχισε όταν ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή.

Το Ισραήλ καταφέρθηκε τη Δευτέρα εναντίον του Λαβρόφ, λέγοντας πως ο ισχυρισμός του –τον οποίο διατύπωσε μιλώντας για τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει εβραϊκές ρίζες– είναι ένα «ασυγχώρητο» ψεύδος.

Ηγέτες δυτικών χωρών κατήγγειλαν τα σχόλια του Λαβρόφ και ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι λησμόνησε τα διδάγματα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωσή του πως τα σχόλια του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ είναι «αντιιστορικά» και «εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο».

Η Μόσχα επανέλαβε την άποψη του Λαβρόφ πως η εβραϊκή καταγωγή του Ζελένσκι δεν εμποδίζει το να κυβερνάται η Ουκρανία από νεοναζί.

«Ο αντισημιτισμός στην καθημερινή ζωή και στην πολιτική δεν σταματά και αντιθέτως καλλιεργείται στην Ουκρανία», ανέφερε στη δήλωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...