260
Ο Ζελέσνκι έδωσε στην Πελόζι ένα μετάλλιο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την επίσκεψή της στην χώρα | Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Στο Κίεβο η Νάνσι Πελόζι – Συνάντηση με Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2022, 11:08
Ο Ζελέσνκι έδωσε στην Πελόζι ένα μετάλλιο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την επίσκεψή της στην χώρα
|Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Στο Κίεβο η Νάνσι Πελόζι – Συνάντηση με Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2022, 11:08

Το Κίεβο επισκέφτηκε την Κυριακή η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, όπου συναντήθηκε με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Πελόζι είναι από τους υψηλότερους αμερικανούς αξιωματούχους που επισκέπτονται την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου και η επίσκεψή της δείχνει τη συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ στον αγώνα της χώρας κατά της ρωσικής εισβολής.

Μάλιστα η επίσκεψή της δεν είχε ανακοινωθεί.

«Σας επισκεπτόμαστε για να σας ευχαριστήσουμε για τον αγώνα σας για την ελευθερία… Ο αγώνας σας είναι αγώνας για όλους. Η δέσμευσή μας είναι να είμαστε εδώ για εσάς μέχρι να τελειώσει ο αγώνας», ανέφερε η Πελόζι σε ένα βίντεο που ανήρτησε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν ουκρανικές δυνάμεις στη Γερμανία

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν πρόσθετη εκπαίδευση για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

«Αυτές οι προσπάθειες βασίζονται στην αρχική εκπαίδευση πυροβολικού που έχουν ήδη λάβει οι δυνάμεις της Ουκρανίας αλλού, και περιλαμβάνουν επίσης εκπαίδευση στα συστήματα ραντάρ και τεθωρακισμένα οχήματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ως μέρος των πακέτων βοήθειας για την ασφάλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι σύμφωνα με το CNN.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...