260
Η οβίδα πυροβολικού που βρήκαν οι αρχές του Ισραήλ | Israel Airports Authority

Χάος σε αεροδρόμιο του Ισραήλ: Οικογένεια μετέφερε οβίδα που δεν είχε εκραγεί

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2022, 16:51
Η οβίδα πυροβολικού που βρήκαν οι αρχές του Ισραήλ
|Israel Airports Authority

Χάος σε αεροδρόμιο του Ισραήλ: Οικογένεια μετέφερε οβίδα που δεν είχε εκραγεί

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2022, 16:51

Πανικός προκλήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, τον κεντρικό αερολιμένα του Ισραήλ, όταν ο έλεγχος ασφαλείας σε μία οικογένεια ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ έφερε στο φως μία οβίδα πυροβολικού, η οποία δεν είχε εκραγεί, στις αποσκευές τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης όταν ένα μέλος της οικογένειας έβγαλε τον όλμο από το σακίδιό του για να ρωτήσει έναν υπάλληλο ασφαλείας εάν μπορεί να μπει σε βαλίτσα.

Ο αξιωματούχος διέταξε την άμεση εκκένωση όσων βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από την οβίδα, ωστόσο ένας εκ των παρευρισκομένων στον χώρο παράκουσε και άρχισε να φωνάζει ότι «τρομοκράτες πυροβολούν», με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει ο πανικός, σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο YNet.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν δεκάδες ανθρώπους να ουρλιάζουν και να τρέχουν μακριά από την περιοχή του check-in, ενώ άλλοι σκύβουν ή κείτονται στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο όλμος βρέθηκε στα χέρια της οικογένειας μετά από επίσκεψή της στα κατεχόμενα από το εβραϊκό κράτος Υψίπεδα του Γκολάν. Πρόκειται για την τοποθεσία στην οποία έλαβε χώρα ο Πόλεμος των Έξι Ημερών μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, το 1967. Υπολείμματα των μαχών αυτών μπορούν να βρεθούν έως και σήμερα στο οροπέδιο του Γκολάν, αναφέρει το BBC.

Κατά τις προαναφερθείσες πηγές, τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύγχυσης που επικράτησε στο αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το Τελ Αβίβ.

Το Μπεν Γκουριόν θεωρείται ότι διαθέτει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας στον κόσμο, με τα οχήματα και τους επιβάτες να περνούν από ελέγχους ασφαλείας πριν φτάσουν στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, όπως και στην περιοχή του check-in.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...