431
O Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στα διεθνή ΜΜΕ στο μετρό του Κιέβου | YouTube

Ζελένσκι: «Δεν έχω το δικαίωμα να φοβάμαι»

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2022, 21:16
O Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε στα διεθνή ΜΜΕ στο μετρό του Κιέβου
|YouTube

Ζελένσκι: «Δεν έχω το δικαίωμα να φοβάμαι»

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2022, 21:16

«Ο λαός μας έχει δείξει ότι δεν φοβάται τίποτα. Φοβούνται για τα παιδιά τους, αυτό είναι αλήθεια, αλλά οι άνθρωποι σταματούσαν τα τανκς με γυμνά χέρια. Δεν έχω το δικαίωμα να φοβάμαι». Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας σε εκπροσώπους των διεθνή ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο μετρό του Κιέβου για λόγους ασφαλείας, δήλωσε έτοιμος για μια συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Επιμένω από την αρχή να έχω διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διότι θεωρώ ότι [οι όποιες συναντήσεις μέσω διαμεσολαβητών]… δεν θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτός ο πόλεμος μπορεί να σταματήσει από αυτόν που τον ξεκίνησε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενώ απαντώντας σε ερώτημα για τα συμπτώματα δηλητηρίασης που παρουσίασαν κάποια μέλη της άτυπης ομάδας διαπραγμάτευσης δεν δίστασε να κάνει λόγο για «απόπειρες δολοφονίας».

Οι σύμβουλοι ασφαλείας του και η οικογένειά του ανησύχησαν μετά από αυτά τα περιστατικά, παραδέχθηκε, αλλά ο ίδιος δεν έχει αυτήν την πολυτέλεια.

«Η Ρωσία και η εμπιστοσύνη είναι άσχετες μεταξύ τους έννοιες» είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι | YouTube

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επανέναρξης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία. «Οι εταίροι μας, τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και εκείνοι πέρα από τον Ατλαντικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς, παρακολουθούν αυτά που λέει η Ρωσία. Οτι, δηλαδή, η ίδια η Ουκρανία δεν θέλει μια θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου», δήλωσε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε: «Η εμπιστοσύνη των εταίρων μας, είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για τη Ρωσία. Αυτες οι έννοιες δεν είναι συνώνυμες. Η Ρωσία και η εμπιστοσύνη είναι τελείως άσχετα μεταξύ τους πράγματα. Τα λόγια τους δεν συμπίπτουν με τις πράξεις τους».

Σε σχέση με όσα συμβαίνουν στη Μαριούπολη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως εάν η Ρωσία σκοτώσει οποιονδήποτε υπερασπιστή της ισοπεδωμένης πόλης αυτό θα σημάνει το τέλος των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία. Το ίδιο θα γίνει εάν το Κρεμλίνο επιχειρήσει να διοργανώσει δημοψήφισμα για την «ανεξαρτησία» στις εν μέρει κατεχόμενες νότιες περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορίζια.

«Εάν οι άνθρωποί μας σκοτωθούν στη Μαριούπολη, εάν ανακοινώσουν ένα ψευδο-δημοψήφισμα στις νέες ψευδο-δημοκρατίες, η Ουκρανία δεν θα λάβει μέρος σε καμία διαδικασία διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο ηγέτης της Ουκρανίας και συνέχισε λέγοντας ότι η διενέργεια ενός δημοψηφίσματος «δεν θα είναι χρήσιμη για τη διπλωματική διευθέτηση αυτής της κατάστασης. Θα παρεμποδίσει το τέλος του πολέμου με διπλωματικό τρόπο», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό είναι σίγουρα ένα λάθος βήμα από τη Ρωσία. Μια απόδειξη ότι όλα όσα προηγήθηκαν, όλες οι συναντήσεις των διπλωματικών ομάδων, όλα ήταν απλώς μυθοπλασία και πολιτικό θέατρο, παρεμπιπτόντως, με πολύ κακούς πρωταγωνιστές!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...