272
Η Μαριούπολη όπως την έκαναν οι Ρώσοι. Η Μολδαβία ήδη ανησυχεί ότι ίσως είναι ο επόμενος στόχος του Κρεμλίνου... | REUTERS/Alexander Ermochenko

Ζελένσκι: «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι μόνο η αρχή»

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2022, 09:41
Η Μαριούπολη όπως την έκαναν οι Ρώσοι. Η Μολδαβία ήδη ανησυχεί ότι ίσως είναι ο επόμενος στόχος του Κρεμλίνου...
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Ζελένσκι: «Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι μόνο η αρχή»

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2022, 09:41

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μόνο η αρχή. Τα σχόλια ρώσου αξιωματούχου, την Παρασκευή, δείχνουν ότι η Μόσχα θα επιτεθεί και σε άλλες χώρες», προειδοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο τελευταίο του νυχτερινό διάγγελμα.

«Αυτό επιβεβαιώνει μόνο αυτό που έχω πει πολλές φορές: η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προοριζόταν μόνο ως αρχή, στη συνέχεια θέλουν να καταλάβουν και άλλες χώρες» πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ρουστάμ Μινεκάγιεφ, εκτελών χρέη διοικητή της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, δήλωσε την Παρασκευή ότι ο νέος στόχος της Ρωσίας είναι να αποκτήσει τον έλεγχο της νότιας Ουκρανίας, δίνοντάς της πρόσβαση στην Υπερδνειστερία, μια φιλορωσική αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας. Κι εκεί, σημείωσε ο Ζελένσκι, «η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των ρωσόφωνων».

«Αν και, για να είμαστε ειλικρινείς», συνέχισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, «η περιοχή στην οποία η Ρωσία θα έπρεπε να φροντίζει για τα δικαιώματα των ρωσόφωνων είναι η ίδια η Ρωσία. Οπου δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου, δεν υπάρχει ελευθερία επιλογής. Οπου απλά δεν υπάρχει δικαίωμα στη διαφωνία. Οπου ευδοκιμεί η φτώχεια και όπου η ανθρώπινη ζωή είναι άχρηστη. Ξέρετε, συνήθιζαν να μιλούν για το μεγαλύτερο όνειρό τους: να δουν το Παρίσι και να πεθάνουν. Και η συμπεριφορά τους τώρα είναι απλά σοκαριστική. Γιατί το όνειρό τους τώρα είναι να κλέψουν την τουαλέτα και να πεθάνουν».

Η Μολδαβία εξέφρασε τη «βαθιά της ανησυχία» μετά τα σχόλια του Μινεκάγιεφ και κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στο Κισινάου για εξηγήσεις. «Οι δηλώσεις αυτές είναι αβάσιμες και έρχονται σε αντίθεση με τη θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας που υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...