509
Ουρές εκατοντάδων μέτρων πριν από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ | REUTERS/Phil Noble

Καθηλωμένες βρετανικές αεροπορικές που βιάστηκαν να καταργήσουν τις μάσκες

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2022, 20:10
Ουρές εκατοντάδων μέτρων πριν από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ
|REUTERS/Phil Noble

Καθηλωμένες βρετανικές αεροπορικές που βιάστηκαν να καταργήσουν τις μάσκες

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2022, 20:10

Το απόλυτο χάος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς το πρώτο μαζικό κύμα φυγής μετά από δύο χρόνια πανδημίας, επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις σε πολλούς από αυτούς που επέλεξαν να μετακινηθούν για τις πασχαλινές διακοπές τους με αεροπλάνο.

Οι εκδρομείς είχαν προειδοποιηθεί ότι θα υπάρξει αναστάτωση, καθώς οι αιθέρες άνοιξαν απότομα και αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν καταφέρει να επαναπροσλάβουν επαρκή αριθμό προσωπικού, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες. Ωστόσο, τα εισιτήρια και οι φόροι αεροδρομίου δεν ήταν μειωμένα, αντιθέτως, οι τιμές ήταν πολύ πιο αυξημένες σε σχέση τους προηγούμενους μήνες.

Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς στις 17 Απριλίου εορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών και η κίνηση αναμένεται ακόμη πιο αυξημένη.

Οπως γράφουν οι Financial Times, πέρα από τις προσλήψεις που δεν έγιναν, η British Airways και η EasyJet ακύρωσαν δεκάδες πτήσεις τη Δευτέρα, λόγω ελλείψεων προσωπικού, καθώς στις δύο εταιρείες υπήρχε εξαιρετικά υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Μαρτίου δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις πτήσεις της British Airways, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, τον ίδιο κανόνα εφάρμοσε και η easyjet.

Στόχος των δύο εταιρειών ήταν οι πελάτες του να αισθάνονται πιο άνετα κατά την πτήση, όμως όπως αποδείχθηκε τελικά, μεγάλο μέρος του προσωπικού νόσησε και έτσι τα αεροπλάνα δεν μπορούσαν να πετάξουν το κρίσιμο διάστημα πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

British Airways και Easyjet ακύρωσαν την Τρίτη συνολικά 62 και 90 πτήσεις αντίστοιχα. Οι δύο εταιρείες απέδωσαν τις ευθύνες για τις ακυρώσεις στον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού του προσωπικού τους.

«Αεροδρόμια και αεροπορικές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μεγάλο όγκο πελατών. Οι ταξιδιώτες από την πλευρά τους, θα πρέπει να έχουν υπομονή και να μην περιμένουν να έχουν την ταξιδιωτική εμπειρία που είχαν παλαιότερα, ειδικά σε περιόδους αυξημένης κίνησης», υποστήριξε μιλώντας στον Guardian η Κάρεν Ντι, εκτελεστική διευθύντρια της Ενωσης Διαχειριστών Αεροδρομίων (ΑΟΑ) της Βρετανίας.

Το Πάσχα θα είναι οι πρώτες διακοπές στη Βρετανία μετά τη λήξη των ταξιδιωτικών περιορισμών της πανδημίας κι αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για ταξίδια αλλά και απογοήτευση για τους τουρίστες. «Αλλά το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο θα πρέπει να προσλάβει άμεσα 12 χιλιάδες υπαλλήλους», ανέφερε η ίδια.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι επιβάτες που θα ταξίδευαν την Τετάρτη από το αεροδρόμιο του Χίθροου, ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση να προσέλθουν τρεις ώρες νωρίτερα, προκειμένου να περάσουν από έλεγχο αφού είχαν σχηματιστεί ατελείωτες ουρές τις προηγούμενες ημέρες.

Η easyJet και η British Airways δεν είναι οι μοναδικές αεροπορικές εταιρείες όπου οι μάσκες προσώπου δεν είναι πλέον υποχρεωτικές. Και άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Ryanair και η Tui, έχουν άρει ή πρόκειται να άρουν την υποχρεωτικότητα της μάσκας κατά την πτήση (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...