179
| Reuters

Στην Κοζάνη ο Πρωθυπουργός, εγκαινιάζει το mega-φωτοβολταϊκό των EΛΠΕ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2022, 08:59
|Reuters

Στην Κοζάνη ο Πρωθυπουργός, εγκαινιάζει το mega-φωτοβολταϊκό των EΛΠΕ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2022, 08:59

Στα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, του μεγαλύτερου σε λειτουργία έργου ΑΠΕ μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα παραστεί την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το φωτοβολταϊκό πάρκων των ΕΛΠΕ υπολογίζεται ότι θα παράγει ενέργεια 300 GWh ετησίως, ικανή να εξασφαλίσει την παροχή καθαρής ενέργειας μηδενικών εκπομπών για 75.000 νοικοκυριά, με ετήσιο όφελος σε επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα 300.000 τόνων, που αντιστοιχεί σε 1,1 εκατομμύρια στρέμματα δάσους.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε €130 εκατ., με σημαντικό όφελος για την οικονομία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας, καθώς θα δημιουργηθούν περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής, οι περισσότερες των οποίων θα καλυφθούν από την τοπική κοινωνία.

«Είναι το πρώτο, θα ακολουθήσουν και άλλα έργα στη συνέχεια», είχε σημειώσει ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, καθώς ο στόχος του ομίλου είναι η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ισχύος 600 μεγαβάτ ως το 2025.

To εν λόγω project των ΕΛΠΕ εντάσσεται στις 16 εμβληματικές επενδύσεις για την αναπτυξιακή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...