Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μετήχθη το πρωί της Τρίτης η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζινα, Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή της.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, με το που ενημερώθηκε για την προφυλάκισή της, η Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα. Κατά την απολογία της ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, αρνήθηκε την κατηγορία, δηλώνοντας ότι «επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».
Για τις επόμενες 48 ώρες η κατηγορούμενη θα κρατείται σε απομόνωση και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε ειδικό κελί στην ΣΤ’ Πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και για λόγους ασφαλείας θα προαυλίζεται συγκεκριμένες ώρες, μόνη της.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κελί που διαμορφώθηκε ειδικά για την κράτηση της 33χρονης, βρίσκεται στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας, αλλά είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση. Θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της.
Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι φυλακές Κορυδαλλού επελέγησαν έναντι του καταστήματος κράτησης Ελεώνα Θηβών, λόγω απειλών για τη σωματική ακεραιότητα της κατηγορούμενης από τις κρατούμενες εκεί, αλλά και επειδή πρέπει να είναι διαρκώς στη διάθεση των αρχών για συμπληρωματικές καταθέσεις αν χρειαστεί.
Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έκανε λόγο για πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο θάνατος και των δύο άλλων παιδιών της, της Μαλένας και της Ιριδας, προήλθε από ασφυξία.
«Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια», είπε ο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, επαναλαμβάνοντας ότι και για τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες.
Στην περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα: «Στο πρώτο παιδί (στη μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», δήλωσε ο κ. Λέων. Ωστόσο όλα τα στοιχεία οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα, ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος.
«Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία, όπως το πανάκι με το αίμα, όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας», εξήγησε, ενώ για τη Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του το 2019, αποκάλυψε ότι υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News