459
| Defence of Ukraine / Twitter

Και το Οσκαρ πάει στο… τρακτέρ: τα πολεμικά «βραβεία» των Ουκρανών

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 18:39
|Defence of Ukraine / Twitter

Και το Οσκαρ πάει στο… τρακτέρ: τα πολεμικά «βραβεία» των Ουκρανών

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 18:39

Την αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου «ζήλεψε» το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας και άρχισε να μοιράζει… Οσκαρ.

Σε μία «τελετή απονομής», στο Twitter, το υπουργείο ανακοίνωσε διάφορα βραβεία, κατά τα πρότυπα των Οσκαρ, για στρατιωτικές επιτυχίες στον πόλεμο εναντίον των Ρώσων, όπως ανέφερε η βρετανική  Telegraph.

Είναι κι αυτό μέρος της επιτυχημένης καμπάνιας των Ουκρανών στα social media, που, κατά γενική ομολογία, τα έχουν εκμεταλλευτεί πολύ καλά για να εξυψώσουν το ηθικό του στρατού και των πολιτών, να κερδίσουν τη διεθνή κοινή γνώμη και να γνωστοποιήσουν τι συμβαίνει στη χώρα τους.

Με βίντεο που ανεβαίνουν από κινητά και υπολογιστές, όπου λειτουργεί το Ιντερνετ, οι Ουκρανοί διαδίδουν τις φρίκες του πολέμου, αλλά και χιουμοριστικά στιγμιότυπα, όπως την κλοπή ρωσικών τανκς από τρακτέρ.

Τα βραβεία

Καλύτερης ταινίας: Η καταστροφή του Ορσκ, του ρωσικού πολεμικού πλοίου στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ.

Την περασμένη εβδομάδα, το ουκρανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι ανατίναξε το πλοίο που ανεφοδίαζε τα ρωσικά στρατεύματα που πολιορκούν τη Μαριούπολη.

Το πλοίο μετέφερε 20 τανκς και 45 τεθωρακισμένα οχήματα.

Στο βίντεο, φαίνεται το πλοίο να καίγεται, ενώ σημειώνεται μία ακόμα έκρηξη. Δύο άλλα ρωσικά πλοία φαίνονται να φεύγουν.

Καλύτερου Δεύτερου Ρόλου: Το ουκρανικό τρακτέρ στο «Ημέρωμα της Στρίγγλας»

Τα ουκρανικά τρακτέρ πήραν το Οσκαρ Καλύτερου Δεύτερου Ρόλου, καθώς χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τανκς που έχουν εγκαταλείψει οι Ρώσοι.

Στις αρχές Μαρτίου, ένα βίντεο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, με δύο τρακτέρ που ρυμουλκούσαν αντιαεροπορικά συστήματα αξίας 20 εκατ. ευρώ.

Η ουκρανική Εφορία εξέδωσε μία χιουμοριστική ανακοίνωση που έλεγε ότι όποιοι αγρότες κλέβουν ρωσικά οχήματα δεν χρειάζεται να τα δηλώσουν…

Καλύτερης Ξένης Ταινίας: «Bayraktar – Το Τραγούδι του Τούρκου Μουσαφίρη

Το Βραβείο Καλύτερης Ξένης Ταινίας δόθηκε στα τουρκικά TB2 Bayraktar, τα drones που πούλησαν οι Τούρκοι στους Ουκρανούς και τα οποία χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τα ρωσικά κομβόι.

Το σχετικό βίντεο δείχνει ρωσικά οχήματα να καταστρέφονται από χτύπημα drone. Τα Bayraktar πετούν για 27 ώρες στα 18.000 πόδια με ταχύτητα 140 μιλίων την ώρα.

Καλύτερης Φωτογραφίας: Το Φιλί του Stinger

Ενα βίντεο με ρωσικό ελικόπτερο που καταρρίφθηκε από πύραυλο Stinger, και τυλίχθηκε στις φλόγες κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας

Οι ελαφριοί και δημοφιλείς Stinger εκτοξεύονται εύκολα από ένα μόνο άτομο.

Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας: Στο αμερικανικό Javelin

Ενας άλλος τύπος αντιαρματικού πυραύλου, ο αμερικανικός Javelin, έχει αποδειχθεί πολύ δημοφιλής στις τάξεις του ουκρανικού στρατού και κέρδισε το δικό του «Οσκαρ».

Ο πύραυλος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και τις… καρδιές των Ουκρανών, καθώς έχει καταστρέψει δεκάδες ρωσικά τανκς και έχει σταματήσει τις προελάσεις τους.

Καλύτερης Σκηνογραφίας: Η Ενέδρα με τον Βρετανικό Nlaw

Οι αντιαρματικοί πύραυλοι είχαν την τιμητική τους στην «τελετή απονομής» του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας.

Ο βρετανικός Nlaw κέρδισε κι αυτός ένα βραβείο, αυτό της σκηνογραφίας, σε μία απόπειρα εισβολής ρωσικών τανκς στο Κίεβο.

Οι Ουκρανοί τους έστησαν ενέδρα με Nlaw και κατέστρεψαν τρία τανκς, 30 χλμ. έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι Βρετανοί έχουν προμηθεύσει τους Ουκρανούς με χιλιάδες Nlaw.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...