258
Ο δισεκατομυριούχος Ελον Μασκ έκανε «άνοιγμα» και στο twitter | Theo Wargo/Getty Images for TIM

Ο Ελον Μασκ απέκτησε το 9,2% του Twitter καταβάλλοντας 2,8 δισ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 15:39
Ο δισεκατομυριούχος Ελον Μασκ έκανε «άνοιγμα» και στο twitter
|Theo Wargo/Getty Images for TIM

Ο Ελον Μασκ απέκτησε το 9,2% του Twitter καταβάλλοντας 2,8 δισ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 15:39

Μερίδιο 9,2% του Twitter εξαγόρασε ο ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μάσκ, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα μοιράστηκε μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter ότι σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μία νέα δική του πλατφόρμα social media, φαίνεται ότι από τις 14 Μαρτίου έχει παθητικό μερίδιο (passive stake) 9,2% στην εταιρεία που έχει ιδρύσει o Τζακ Ντόρσεϊ.

Το μερίδιο του Μασκ (ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με αξία άνω των 200 δις) στο Twitter θεωρείται παθητική επένδυση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένας μακροπρόθεσμος επενδυτής που θέλει να ελαχιστοποιήσει την αγορά και την πώληση των μετοχών του.

Με την κίνησή του αυτή ο Έλον Μασκ γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές του Twitter.

Το μερίδιο αυτό αντιστοιχεί σε 73,4 εκατ. μετοχές, ενώ με βάση το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή αποτιμάται περίπου στα 2,8 δισ. δολάρια. Από τη στιγμή που διέρρευσε στον Τύπο η συμμετοχή του Μασκ στο Twitter, η τιμή της μετοχής -πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης- έχει εκτοξευθεί κατά τουλάχιστον 25% και κινείται περίπου στα 49,40 δολάρια.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, ο Μασκ είχε επικρίνει την εταιρεία μέσω poll στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου διερωτήθηκε δημοσίως εάν η πλατφόρμα συμμορφώνεται με τις αρχές της ελευθερίας του λόγου. «Δεδομένου ότι το twitter λειτουργεί de facto ως η δημόσια πλατεία του χωριού, η αδυναμία του να τηρήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου υποβαθμίζει σε θεμελιώδη βαθμό την δημοκρατία. Τι θα έπρεπε να συμβεί;» διερωτήθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...