954
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή της στην ανακρίτρια τη Δευτέρα | ΙΝΤΙΜΕnews

«Οι γιατροί ήταν»! Τι θα ισχυριστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της για τη μικρή Τζωρτζίνα

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 09:22
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή της στην ανακρίτρια τη Δευτέρα
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Οι γιατροί ήταν»! Τι θα ισχυριστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της για τη μικρή Τζωρτζίνα

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2022, 09:22

Με βασική υπερασπιστική γραμμή ότι «η κεταμίνη υπήρχε στο νοσοκομείο, αλλά χορηγήθηκε από τους γιατρούς» (και όχι την ίδια όπως κατηγορείται) οδηγήθηκε το μεσημέρι ενώπιον της 18ης ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της Κωνσταντίνο Ζάρδα, που διορίστηκε από την ανακρίτρια, και Όθωνα Παπαδόπουλο που κλήθηκε από την πλευρά της οικογένειάς της, η Ρούλα Πισπιρίγκου μετήχθη λίγο πριν τις 12.00, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Ευελπίδων.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας της (πιθανότατα θα καταθέσει και απολογητικό υπόμνημα), ανακρίτρια και εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων καλούνται να αποφασίσουν αν θα κριθεί προσωρινά κρατούμενη ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Σε δήλωσή του, ο Ο. Παπαδόπουλος είπε πως η 33χρονη αρνείται όλες τις κατηγορίες και δηλώνει αθώα.

Και ο έτερος συνήγορός της, κ. Ζάρδας δήλωσε πως η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της έχει πολλά κενά.

«Η ουσία η συγκεκριμένη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα, δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να τη βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

Βασικό κομμάτι της υπερασπιστικής γραμμής που επελέγη είναι η ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων και δη των γιατρών, στον θάνατο της Τζωρτζίνας, με τον κ. Παπαδόπουλο να αναφέρεται σε «λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας» του κοριτσιού.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της προέδρου της της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη, για όσα υποστηρίζει η Πισπιρίγκου σχετικά με τη χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα.

«Είναι ντροπή να επιρρίπτουν ευθύνες στους γιατρούς», τόνισε η κυρία Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας ότι η  εν λόγω ουσία μπορεί να υπάρχει ή και να μην υπάρχει σε ένα νοσοκομείο, σε κάθε περίπτωση όμως θα βρίσκεται στο αναισθησιολογικό και όχι για τους γιατρούς της κλινικής που θεραπεύουν τα παιδιά.

Τα ερωτήματα που θέτει η δικογραφία

Η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας στη βάση της πολυσέλιδης δικογραφίας που αναφέρει ότι η Τζωρτζίνα, 18ημέρες μετά τον θάνατο της αδελφής της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021, εμφάνισε το πρώτο της ιατρικό επεισόδιο με «τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων στον ύπνο της».

Στις 11 Απριλίου, μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το παιδί υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά, αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία καταγράφουν εννέα επεισόδια της 9χρονης πριν καταλήξει. Όλα εμφανίζονται ενόσω το παιδί νοσηλεύεται σε θαλάμους νοσοκομείων και ποτέ όταν βρίσκεται σε ΜΕΘ και αυτή είναι μία από τις ερωτήσεις που θα κληθεί πρώτα να απαντήσει η κατηγορούμενη.

Η 33χρονη αναμένεται να δώσει τη δική της εκδοχή για τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που συνδέουν τον θάνατο με συγκεκριμένες ουσίες που δεν σχετίζονται με τη φαρμακευτική αγωγή του παιδιού, αλλά και να εξηγήσει τον λόγο που δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα οι γιατροί, ενώ έπεφταν οι σφυγμοί του παιδιού, και το οξύμετρο ήταν αποσυνδεδεμένο.

Πέρα όμως από τα δεδομένα που προκύπτουν από αμιγώς επιστημονικές αξιολογήσεις, στη δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που περιγράφουν συγκεκριμένες ενέργειες της κατηγορουμένης. Έτσι θεωρείται βέβαιο πως η 33χρονη θα κληθεί να δώσει μία εξήγηση για τον λόγο που ζητούσε να βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο η 9χρονη, αλλά και για το, επιβεβαιωμένο από μαρτυρικές καταθέσεις, ενδιαφέρον της να μάθει αν εντός του θαλάμου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προκύπτει επίσης πως η κατηγορουμένη όταν το παιδί της εμφάνισε το μοιραίο επεισόδιο, κινήθηκε μάλλον νωχελικά και αρκετά ψύχραιμα για να ειδοποιήσει τους γιατρούς να σπεύσουν στον θάλαμο.

Παράλληλα με τα ιατρικά γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν το παιδί καταλήξει, φαίνεται πως οι διωκτικές αρχές πλησίασαν την υπόθεση παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις της μητέρας και πριν αλλά μετά τον χαμό του μοναδικού πλέον παιδιού της, με αφετηρία τον χαμό των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ασυνήθιστη εξωστρέφεια που επέδειξε μετά τον θάνατο της 9χρονης η κατηγορουμένη τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών, με τους ειδικούς να αναφέρονται σε ιδιαίτερη «αποστασιοποίηση της» από αυτό που της συνέβη. Φαίνεται επίσης να καταγράφηκε και ως εξαιρετικά σπάνια, για μητέρα που έχασε το παιδί της, η χρήση λέξεων που δεν είναι σύνηθες να χρησιμοποιούν άνθρωποι που έχουν υποστεί τόσο κατακλυσμιαία, ανυπέρβλητα γεγονότα , όπως η απώλεια παιδιού για τους γονείς.

Η ίδια η κατηγορουμένη σε συνεντεύξεις της, πριν κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, έχει δώσει απαντήσεις σε αρκετά από αυτά τα ερωτήματα και εκτιμάται ότι σε ανάλογο πλαίσιο θα κινηθεί και απολογούμενη. Ενδεικτικά, είχε ισχυριστεί ότι μετά τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας η προσπάθεια της ίδιας και του συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, ήταν να ζουν απόλυτα φυσιολογικά και να μην εκδηλώσουν πένθος ώστε να μην επηρεαστεί η ζωή της Τζωρτζίνας.

Σήμερα, ωστόσο, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι μεταξύ τους, με την 33χρονη να καταθέτει και αίτηση διαζυγίου, σε μία σύγκρουση που προμηνύει πολλά ακόμη επεισόδια στο στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Αμφότεροι οι δικηγόροι της άλλωστε, δήλωσαν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου «είναι σε κατάσταση ταραχής και άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκπλήσσεται από συμπεριφορές ανθρώπων που δεν περίμενε». «Εννοούμε τον πρώην σύζυγό της», διευκρινίζουν, «για τον οποίο διατύπωσε την άποψή της να υποβάλει αίτημα για τη λύση του γάμου της μαζί του. Ωστόσο, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για να αντεπεξέλθει στην αυριανή επίπονη διαδικασία και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όπως έχει δικαίωμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...