484
Λουλούδια και μηνύματα έχουν αφήσει άγνωστοι έξω από την κατοικία της οικογένειας στην Πάτρα | ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ/Intime

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Προκαταρκτική για τον μυστήριο θάνατο της σπιτονοικοκυράς της

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2022, 14:30
Λουλούδια και μηνύματα έχουν αφήσει άγνωστοι έξω από την κατοικία της οικογένειας στην Πάτρα
|ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ/Intime

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Προκαταρκτική για τον μυστήριο θάνατο της σπιτονοικοκυράς της

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2022, 14:30

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε για τις συνθήκες θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Η οικογένεια των τριών κοριτσιών ζούσε στο ισόγειο ενώ η γυναίκα στον δεύτερο όροφο. Η γυναίκα πέθανε ξαφνικά από άγνωστα αίτια.

Ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας αναφέρθηκε στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού μιλώντας στον ΣΚΑΪ και είπε ότι υπάρχουν πολλά θολά σημεία που θα πρέπει να διερευνηθούν, αφήνοντας αιχμές για εμπλοκή του ζευγαριού.

Το μνήμα στο οποίο φέρεται να έχει ταφεί η γυναίκα, έχει ενοικιαστεί για τρία έτη και το έχει πληρώσει ο Μάνος Δασκαλάκης, σύμφωνα με τον κ. Ρουγκάλα. Εκεί, πάνω σε σταυρό, είναι γραμμένα τα εξής: «Ευγενία Κούτρα – Θεοδωροπούλου, ετών 69, 13 – 9 – 2020», που αντιστοιχούν στο όνομα της σπιτονοικοκυράς, την ηλικία και την ημερομηνία θανάτου της. Ωστόσο, στο μνήμα υπάρχει η φωτογραφία ενός αγνώστου άνδρα.

Όπως τόνισε, δεν υπάρχει πουθενά το πιστοποιητικό θανάτου για την άδεια ταφής που έχει εκδοθεί από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, λέγοντας πως σε αυτό αναφέρεται ως αιτία θανάτου ο γυναικολογικός καρκίνος, υποστηρίζοντας όμως ότι η γυναίκα ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο με προβλήματα κινητικότητας, αλλά όχι καρκίνο.

Δεν υπάρχει νοσηλεία, ούτε θεραπευτική αγωγή σε κανένα από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά πως η σπιτονοικοκυρά είχε καρκίνο και μάλιστα πέθανε λόγω αυτού.

Επιπλέον, είπε πως υπήρχε η πληροφορία πως έχει αποτεφρωθεί η γυναίκα κατόπιν αιτήματός της επειδή ήταν άθεη, αλλά δεν υπάρχει κανένα έγγραφο στην Πάτρα που να πιστοποιεί την αποτέφρωση. Επίσης, αν έχει αποτεφρωθεί, όπως ενδεχομένως ζήτησε, δεν θα μπορούσε να ταφεί.

Εκτός αυτών, φέρεται το ζευγάρι να είχε προστριβές μαζί της καθώς της χρωστούσαν πολλούς μήνες ενοικίων.

Οι έρευνες για τα άλλα δύο παιδιά

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, όπως ανέφερε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιατροδικαστών, το πιθανότερο είναι το νέο πόρισμα να υποστηρίζει ότι οι θάνατοι του εξάμηνου βρέφους και του 3,5 ετών κοριτσιού προήλθαν από ασφυξία.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν ξαναμπεί τα δείγματα που ελήφθησαν κατά την αρχική ιατροδικαστική εξέταση των δύο μικρών παιδιών. Οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές εξετάσεις τους έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ύπαρξης της ουσίας που βρέθηκε στην μεγαλύτερη αδελφή τους, της κεταμίνης, σύμφωνα με όσα έχουν πει δημόσια μέχρι σήμερα οι ιατροδικαστές και δείχνουν διαφορετικό μηχανισμό θανάτου, από αυτόν της Τζωρτζίνας.

Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα απολογείται στον ανακριτή η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της. H γυναίκα συνεχίζει να κρατείται στη ΓΑΔΑ και δεν ομολογεί τίποτα από όσα της καταλογίζονται.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι η 33χρονη έκανε κάποια έρευνα αγοράς ή προμήθειας κεταμίνης, πριν τελικά την πάρει στα χέρια της. Γι’ αυτό και έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι ηλεκτρονικές συσκευές της κατηγορουμένης που κατασχέθηκαν στο σπίτι της στην Πάτρα. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να ζητηθεί η εκταφή της Τζωρτζίνας, γιατί μαζί της θάφτηκε και το τάμπλετ του κοριτσιού, στο οποίο ενδεχομένως να υπάρχουν στοιχεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...