296
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | Intime

Οικονόμου: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σαϊντού Καμαρά την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2022, 18:33
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|Intime

Οικονόμου: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σαϊντού Καμαρά την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2022, 18:33

Η Πολιτεία έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που ενισχύουν το αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά να παραμείνει στην Ελλάδα, τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, που ανέφερε ότι «η ΝΔ ετοιμάζεται να απελάσει τον μαθητή».

Ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον Καμαρά την Τρίτη στις 16:30.

Στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει: «Εν όψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της Πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του.

» Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος.

» Ο Πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά».

Σε ανάρτησή του τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μίλησε με τον Σαϊντού Καμαρά, «το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο που κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό συμμαθητών και δασκάλων του.

Τώρα, η Πολιτεία ετοιμάζεται να τον απελάσει με νόμο της ΝΔ. Ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, να μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε αναφέρει ότι το σχολείο του Καμαρά, αλλά και το υπουργείο Παιδείας έχουν φροντίσει για την ενίσχυση του φακέλου του μαθητή, σχετικά με την απόδοσή του,

«Μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον», έγραψε η υπουργός σε tweet και προσέθεσε ότι «θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...