358
Φωτογραφία από την σύσκεψη υπό τον Σεργκέι Σοιγκού που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ρωσικές Αρχές | Υπ.Αμυνας της Ρωσίας/Facebook

Επανεμφάνιση Σοϊγκού έπειτα από μυστηριώδη απουσία δύο εβδομάδων

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2022, 12:46
Φωτογραφία από την σύσκεψη υπό τον Σεργκέι Σοιγκού που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ρωσικές Αρχές
|Υπ.Αμυνας της Ρωσίας/Facebook

Επανεμφάνιση Σοϊγκού έπειτα από μυστηριώδη απουσία δύο εβδομάδων

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2022, 12:46

Ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ζει! Εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημόσια έπειτα από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν το Σάββατο, έπειτα από απουσία που είχε τροφοδοτήσει εικασίες τις οποίες το Κρεμλίνο έσπευσε να απορρίψει.

Το υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει τον Σοϊγκού να προεδρεύει σε σύσκεψη για τον προϋπολογισμό των εξοπλισμών της Ρωσίας. Τα πλάνα δεν φέρουν ημερομηνία, ωστόσο ο υπουργός αναφέρεται σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών η οποία, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, 25 Μαρτίου.

Στο βίντεο ο Σοϊγκού διαβεβαιώνει πως οι παραγγελίες προμήθειας σε εξοπλισμούς γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα» λόγω των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε αντίδραση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Την Πέμπτη, το Κρεμλίνο είχε κάνει λόγο για συνομιλία ανάμεσα στον υπουργό και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία έκθεσης «για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στη διάρκεια σύσκεψης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, απορρίπτοντας τα ερωτήματα που είχε προκαλέσει η παρατεταμένη δημόσια απουσία του Σοϊγκού εν μέσω πολέμου.

Το Κρεμλίνο είχε απορρίψει επίσης τις εκτιμήσεις για την υγεία του υπουργού, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα. Ασθένεια πραγματική ή «διπλωματική» που ίσως απέκρυπτε το ότι είχε πέσει σε δυσμένεια λόγω της αρνητικής για τη Ρωσία έκβασης του πολέμου.

«Ο υπουργός Αμυνας έχει πολλά να κάνει αυτή τη στιγμή, πραγματικά δεν είναι η κατάλληλη ώρα για επικοινωνιακή δραστηριότητα», είχε πει προ ημερών ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε μια δήλωση που δεν είχε ακουστεί και ως εμφατική διάψευση των σεναρίων για καρδιακά προβλήματα του υπουργού ή για «διπλωματική ασθένεια» —ο τρόπος που οι ρώσοι ηγεμόνες απομακρύνουν από δίπλα τους όσους τους δυσαρεστούν είναι παροιμιώδης και ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι άνθρωπος των… παραδόσεων.

Το πρόβλημα της ξαφνικής απουσίας του Σεργκέι Σοϊγκού από τη δημόσια σφαίρα ήταν ιδιαίτερο καθώς πρόκειται για ένα πολύ επικοινωνιακό πρόσωπο: έχει συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις, στο πλευρό μάλιστα του Πούτιν με τον οποίο μεταβαίνουν συχνά σε εκδρομές στη σιβηριανή τάιγκα, στο τιμόνι ενός 4Χ4, πίνοντας τσάι ή μαζεύοντας μανιτάρια.

Το Κίεβο είχε υποστηρίξει ότι ο Σοϊγκού υπέστη καρδιακή προσβολή εξαιτίας της πίεσης που του ασκήθηκε από το Κρεμλίνο λόγω των αποτυχιών στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...