725
τον Μάρτιο του 2021, η μητέρα των κοριτσιών επισκέφθηκε και τα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ζητώντας να την δουν νευρολόγοι. Διαπιστώθηκαν διαταραχές δερματικης αίσθησης | ΥοuΤube

Τρία πρόσωπα στο «κάδρο» για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Εν αναμονή των κινήσεων του εισαγγελέα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 09:11
τον Μάρτιο του 2021, η μητέρα των κοριτσιών επισκέφθηκε και τα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ζητώντας να την δουν νευρολόγοι. Διαπιστώθηκαν διαταραχές δερματικης αίσθησης
|ΥοuΤube

Τρία πρόσωπα στο «κάδρο» για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Εν αναμονή των κινήσεων του εισαγγελέα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2022, 09:11

Τρία πρόσωπα  φέρονται να έχουν μπει στο «κάδρο» των ερευνών για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και ενώ κάποιοι μιλούν ακόμα για ένταλμα/τα σύλληψης, θεωρείται βέβαιο ότι τα τρία πρόσωπα αυτά θα κληθούν για κατάθεση μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Η προκαταρτική εξέταση από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ολοκληρωθεί. Το σενάριο της εσπευσμένης έκδοσης του οποιουδήποτε εντάλματος σύλληψης, εφ’ όσον βέβαια προκύψουν ευθύνες για το θάνατο των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, είναι ασθενέστατο, για να μην πούμε ανύπαρκτο. Επί του παρόντος τουλάχιστον…», ανέφερε αστυνομική πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Ενα τόσο δισεπίλυτο μυστήριο δεν προσφέρεται ακόμη και για το παραμικρό ρίσκο κι ας βιώνουν κάποιοι το μαρτύριο της σταγόνας. Μπορεί να έχουν πλέον συγκεκριμένη κατεύθυνση οι έρευνες και να έχουν εξαχθεί στέρεα συμπεράσματα, αλλά ο χειρισμός της υπόθεσης γίνεται βήμα – βήμα. Αργά και σταθερά. Η αίσθηση είναι ότι δεν θα επιδειχθεί η οποιαδήποτε σπουδή. Θα ολοκληρωθεί, δηλαδή, όλος ο κύκλος των καταθέσεων και επίσης θα πάρει στα χέρια του το Ανθρωποκτονιών την ιατροδικαστική έκθεση του κ. Μπουζιάνη για το θάνατο της Τζωρτζίνας, καθώς μετέπειτα και το πόρισμα της τριμελούς Aτυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών, μετά την συνδυαστική εξέταση των εκθέσεων για τους τρεις θανάτους, και μόνο τότε θα πάμε στο επόμενο στάδιο. Ητοι, στην αποστολή του φακέλου από το Ανθρωποκτονιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας. Ανατροπή και πραγματικά ραγδαία εξέλιξη θα έχουμε μόνο αν και επιστημονικά έχουμε απόδειξη διάπραξης εγκλήματος…», σημείωσε η ίδια πηγή.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι ο θάνατος των τριών παιδιών στην Πάτρα είναι έγκλημα, ούτε και ποιος τέλεσε το έγκλημα» δήλωσε από την πλευρά του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Οπως υπενθύμισε,  αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο δικογραφίες, η μία από τον εισαγγελέα που ζητά από την Αστυνομία συγκεκριμένα πράγματα και η άλλη μια αυτεπάγγλετη προανάκριση για τον θάνατο του τρίτου παιδιού.

«Η Αστυνομία περιμένει ακόμη τις πραγματογνωμοσύνες, τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις, θα πάρει να λάβει όλα τα στοιχεία. Αν θέλετε την άποψή μου, τη λύση θα την δώσει ο εισαγγελέας», εκτίμησε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τέλους αν ο εισαγγελέας διατάξει συλλήψεις σύμφωνα με τα στοιχεία, αν αυτά προκύψουν, μέχρι τώρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο, περιμένουμε τα στοιχεία», πρόσθεσε, γιατί «άλλο η δημοσιογραφική έρευνα που πολλές φορές έχει αποκαλύψει πολλά», και άλλο η Αστυνομία που λειτουργεί διαφορετικά.

«Αν θέλετε τη γνώμη μου», κατέληξε στο σχόλιό του ο ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής,  «είναι μια δύσκολη υπόθεση που θέλει διερεύνηση, θέλει διαδικασία σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, να μαζευτούν αποδεικτικά στοιχεία για να έχουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα».

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, προκύπτει ότι η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρουλα Πισπιρίγκου, είχε νοσηλευθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας τρεις φορές από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, όταν και παρουσιάστηκαν τα προβλήματα στην υγεία της μικρής Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα πάντα με τα εν λόγω στοιχεία, τον Δεκέμβριο του 2020 η Ρούλα Πισπιρίγκου εισήχθη και νοσηλεύτηκε στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου.

Η γυναίκα τότε είχε μόλις τριών μηνών την τριτότοκη κόρη της, την Ίριδα, η οποία θα κατέληγε στον ύπνο της, τρεις μήνες αργότερα.

Διαγνώστηκε από τους νευρολόγους δυσαρθρία, δηλαδή έλλειμμα λόγου που προκαλείται από προβλήματα ελέγχου των μυών που εμπλέκονται στην παραγωγή ομιλίας. Πρόκειται για μια κατάσταση, που είναι αποτέλεσμα διαφόρων σοβαρότατων παθήσεων ή λήψης ναρκωτικών ή φαρμακευτικών ουσιών. Η ασθενής παρέμεινε για νοσηλεία μία ημέρα, χωρίς να διαγνωστεί κάποια σοβαρή πάθηση, όπως π.χ. εγκεφαλικό, μυασθένεια ή Πάρκινσον, και έλαβε εξιτήριο.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2021, η μητέρα επισκέφθηκε και πάλι τα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ζητώντας να την δουν νευρολόγοι. Διαπιστώθηκαν διαταραχές δερματικης αίσθησης και έλαβε εξιτήριο έπειτα από ένα 24ωρο.

Στο τέλος Απριλίου και ενώ είχε χάσει την Ίριδα και είχε ξεκινήσει ο «Γολγοθάς» της Τζωρτζίνας από τις πρώτες ημέρες του μήνα στο ίδιο νοσοκομείο, η μητέρα εισήχθη για μια ημέρα στην καρδιολογική κλινική , έχοντας εκδηλώσει καρδιακή ανεπάρκεια , που επίσης δεν αποδόθηκε σε συγκεκριμένη πάθηση.

Οι γιατροί στις πρόσφατες νοσηλείες της διαπίστωσαν ότι «πρόκειται για προβληματική προσωπικότητα», ενώ η αναδρομή στον ιατρικό της φάκελο, τους έδειξε ότι είχε νοσηλευτεί στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου και τον Ιανουάριο του 2012.

Σε ηλικία 23 χρόνων είχε εισαχθεί, καθώς είχε υποστεί φαρμακευτική δηλητηρίαση, χωρίς να αποσαφηνίζεται εάν η λήψη της υπερβολικής ποσότητας φαρμάκων έγινε κατά λάθος ή με τη θέληση της, αν δηλαδή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...