188
Αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές έξω από πρατήριο καυσίμων στην Κατάνια | REUTERS/Antonio Parrinello

Μείωση φόρων στα καύσιμα αναγγέλλει η κυβέρνηση Ντράγκι

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2022, 15:13
Αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές έξω από πρατήριο καυσίμων στην Κατάνια
|REUTERS/Antonio Parrinello

Μείωση φόρων στα καύσιμα αναγγέλλει η κυβέρνηση Ντράγκι

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2022, 15:13

Ο ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα μειώσει προσωρινά τους φόρους στα καύσιμα.

Πρόκειται για μια «κυμαινόμενη μείωση», η οποία θα συνδεθεί με την οικονομική κατάσταση, λόγω και των εξελίξεων στην Ουκρανία και των ανατιμήσεων της τελευταίας περιόδου.

Ο Ρομπέρτο Τσινγκολάνι εξήγησε ότι η κίνηση αυτή καθίσταται δυνατή χάρη και στα αυξημένα έσοδα του υπουργείου Οικονομικών από τις εισπράξεις του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, σε μια πρώτη φάση, η τιμή της βενζίνης στην Ιταλία αναμένεται να μειωθεί κατά 10 με 15 λεπτά του ευρώ το λίτρο.

Αυτές οι κινήσεις της κυβέρνησης Ντράγκι στην αγορά των καυσίμων καταγράφονται παράλληλα με μια προσπάθεια της Ρώμης να δημιουργήσει μια συμμαχία του Νότου για το θέμα της ενέργειας συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Την προσεχή Παρασκευή, ο ιταλός πρωθυπουργός έχει προσκαλέσει τον Ισπανό Πέδρο Σάντσεθ και τον Πορτογάλο Αντόνιο Κόστα, καθώς και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη –που λόγω Covid-19 θα συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης– ώστε να συζητηθεί η πρόταση της Ιταλίας για θέσπιση ανώτατης τιμής της ενέργειας, για την αύξηση των αποθεμάτων και για «ενιαία αγορά» ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από μέρους όλων των χωρών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...