241
| ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε Τσίπρα και Ανδρουλάκη για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 20:53
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε Τσίπρα και Ανδρουλάκη για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 20:53

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, επικοινώνησε τηλεφωνικά τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τους ενημερώσει για τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, διάρκειας 20 λεπτών και σε καλό κλίμα,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικός στο διάλογο με την Τουρκία. Παράλληλα, τόνισε το ότι οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας πρέπει να είναι ενεργές. Συζητήθηκαν ακόμη η εισβολή στην Ουκρανία και το ενεργειακό.

Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό ταχεία ανάρρωση από τον κορονοϊό.

Στη συνέχεια έγινε η τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, η οποία διήρκησε περίπου 15 λεπτά, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και σημείωσε ότι είναι θετικό σε αυτή την συγκυρία να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης και αποκλιμάκωσης χωρίς όμως να δίνεται περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει το γαϊτανάκι των προκλήσεων.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ακόμη στον Πρωθυπουργό ότι σε αυτή την συγκυρία πρέπει να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας.

Επίσης ευχήθηκε περαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα έχει στις 10:00 τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 10:30 με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και στις 11:30 με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...