184
Ο Μπαράκ Ομπάμα στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, στη Γλασκώβη, τον Νοέμβριο του 2021 | EPA/ROBERT PERRY

Θετικός στον κορονοϊό ο Ομπάμα, εκθειάζει τα εμβόλια

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 09:59
Ο Μπαράκ Ομπάμα στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, στη Γλασκώβη, τον Νοέμβριο του 2021
|EPA/ROBERT PERRY

Θετικός στον κορονοϊό ο Ομπάμα, εκθειάζει τα εμβόλια

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2022, 09:59

Η Ομικρον δεν χαρίστηκε ούτε στον Μπαράκ Ομπάμα, που διαγνώστηκε και αυτός θετικός δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε στα social media σήμερα ότι αισθάνεται καλά, εκτός από μερικά ήπια συμπτώματα που έχει, όπως έναν ελαφρύ πονόλαιμο.

«Εχω έναν “γρατζουνισμένο” λαιμό εδώ και μερικές ημέρες, αλλά νιώθω καλά, κατά τα άλλα», έγραψε, ενώ βέβαια δεν παρέλειψε να εκθειάσει την επιστήμη και τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

«Η Μισέλ και εγώ είμαστε ευγνώμονες που εμβολιαστήκαμε και κάναμε την αναμνηστική δόση, το δικό της τεστ ήταν αρνητικό», δήλωσε ο Ομπάμα καλώντας τους συμπολίτες του να εμβολιαστούν «ακόμα κι αν μειώνονται τα κρούσματα» στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων μολύνσεων από την Covid-19 έχει μειωθεί δραστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες, με σχεδόν 40.000 ημερήσια κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, έναντι έως και 700.000 στην κορύφωση του κύματος της Ομικρον στα μέσα Ιανουαρίου. Μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων, οι οποίοι έχουν φτάσει τους 967.000 από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με το CDC, το 75,2% του συνολικού πληθυσμού στις ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ μόλις το 47,7% έχει κάνει την αναμνηστική δόση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...