168
«Η Ευρώπη έχει σκόπιμα εξαιρέσει τις ενεργειακές προμήθειες από τη Ρωσία από τις κυρώσεις», είπε ο Ολαφ Σολτς | Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Αμετακίνητος ο Σολτς: Εκτός κυρώσεων ο ενεργειακός τομέας

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2022, 21:16
«Η Ευρώπη έχει σκόπιμα εξαιρέσει τις ενεργειακές προμήθειες από τη Ρωσία από τις κυρώσεις», είπε ο Ολαφ Σολτς
|Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Αμετακίνητος ο Σολτς: Εκτός κυρώσεων ο ενεργειακός τομέας

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2022, 21:16

Αντίθετος στις εκκλήσεις για απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία εμφανίστηκε ο Ολαφ Σολτς.

Ο γερμανός καγκελάριος προειδοποίησε ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και υπογράμμισε ότι οι εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία είναι σήμερα απαραίτητες για την καθημερινή ζωή των πολιτών.

«Η Ευρώπη έχει σκόπιμα εξαιρέσει τις ενεργειακές προμήθειες από τη Ρωσία από τις κυρώσεις», δήλωσε ο Σολτς και πρόσθεσε πως «ο εφοδιασμός της Ευρώπης με ενέργεια για την παραγωγή θερμότητας, την κινητικότητα και τη βιομηχανία δεν μπορεί να διασφαλιστεί με κανέναν άλλο τρόπο αυτή τη στιγμή. Επομένως, είναι ουσιαστικής σημασίας για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών και την καθημερινή ζωή των πολιτών».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συζητήσεις με τους ευρωπαίους συμμάχους τους για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, προκειμένου να εντείνουν την πίεση στη Μόσχα να σταματήσει την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...