266
«Πούτιν, σε περιμένει η Χάγη», η φράση μήκους 20 μέτρων που έγραψε ο δήμαρχος του Βίλνιους έξω από τη ρωσική πρεσβεία | Vilnius Municipality/Handout via REUTERS

«Πούτιν, σε περιμένει η Χάγη»: Το μήνυμα που ζωγράφισε ο δήμαρχος του Βίλνιους έξω από τη ρωσική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 15:49
«Πούτιν, σε περιμένει η Χάγη», η φράση μήκους 20 μέτρων που έγραψε ο δήμαρχος του Βίλνιους έξω από τη ρωσική πρεσβεία
|Vilnius Municipality/Handout via REUTERS

«Πούτιν, σε περιμένει η Χάγη»: Το μήνυμα που ζωγράφισε ο δήμαρχος του Βίλνιους έξω από τη ρωσική πρεσβεία

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 15:49

Ο δήμος του Βίλνιους, της πρωτεύουσας της Λιθουανίας, θα αλλάξει το όνομα του δρόμου όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία, σε «οδό των Ηρώων Ουκρανίας», όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

«Οποιος γράφει επιστολή προς την πρεσβεία θα αναγκαστεί να σκεφθεί τα θύματα της ρωσικής επιθετικότητας και τους ήρωες της Ουκρανίας», ανέφερε ο Ρεμιτζίγιους Σιμάσιους στη σελίδα του στο Facebook.

Κορδέλες στα χρώματα της Ουκρανίας κρέμονται στην πύλη της ρωσικής πρεσβείας, στο Βίλνιους

Σύμφωνα με τον 48χρονο δήμαρχο, η επίσημη ονοματοδοσία θα γίνει την Τετάρτη, αλλάζοντας έτσι τη διεύθυνση της πρεσβείας. Η αλληλογραφία θα παραδίδεται στην πρεσβεία μόνο εάν αναφέρεται η νέα διεύθυνση, είπε ο δήμαρχος.

Ο ίδιος, μαζί με συνεργείο του δήμου, έγραψε τη φράση «Πούτιν σε περιμένει η Χάγη» στον δρόμο που οδηγεί στη ρωσική πρεσβεία, στα προάστια του Βίλνιους. Ως γνωστόν, στη Χάγη βρίσκεται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου.

Ο ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε γνωστό ότι το απόγευμα της Τετάρτης, «μαζί με συναδέλφους του, υπέγραψε αίτημα υπέρ της διαδικασίας που ενεργοποιεί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να εξακριβωθεί η διάπραξη τυχόν εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία».

Ο δήμαρχος του Βίλνιους γράφει τη φράση «Πούτιν, σε περιμένει η Χάγη», στον δρόμο που οδηγεί στη ρωσική πρεσβεία

«Η πόλη μας πάντα στηρίζει την τέχνη, ιδίως όταν μεταφέρει μήνυμα ειρήνης. Το μήνυμα είναι ότι οι εγκληματίες πολέμου πρέπει να καταλήξουν στη Χάγη, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου», είπε ο δήμαρχος του Βίλνιους στο Reuters.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...