229
Ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη | INTIMEnews

Μητσοτάκης: «Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί 3.000 ακινήτων για ευάλωτους δανειολήπτες

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 13:13
Ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη
|INTIMEnews

Μητσοτάκης: «Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί 3.000 ακινήτων για ευάλωτους δανειολήπτες

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2022, 13:13

Το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για 3.000 ακίνητα ευάλωτων δανειοληπτών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, με νέο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε στο σημερινό Υπουργικό, «παγώνει» κάθε διαδικασία πλειστηριασμού 3.000 ακινήτων, τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες και απλώνεται έτσι ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας γύρω από όσους δοκιμάζονται περισσότερο.

Οσον αφορά τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι πέρα από τα 2 δισ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί με έμφαση πάντα στους πιο ευάλωτους.

Παράλληλα, σημείωσε, προωθούμε ελληνική πρόταση για ευρωπαϊκή στήριξη για την απορρόφηση των ανατιμήσεων και την προστασία του εισοδήματος, που πρέπει να αποτελεί πρώτη πολιτική μας προτεραιότητα.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι ιδιοκτήτες θα καταβάλουν κάτι παραπάνω από 30% λιγότερο φόρο για τα ακίνητά τους σε σχέση με αυτό το οποίο πλήρωναν το 2019, ενώ μεγαλύτερη θα είναι η ελάφρυνση για όσους κατοικούν σε ζώνες χαμηλής και μέσης τιμής.

Αυξήσεις θα δει μία μικρή μειοψηφία ιδιοκτητών σε περιοχές υψηλής αξίας, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης και έτσι διορθώνονται αδικίες του παρελθόντος. Και βέβαια, έτσι συνεχίζει η κυβέρνηση την πολιτική της ελάφρυνσης από τα βάρη που προκαλούν οι φόροι και οι εισφορές του παρελθόντος. Μία πολιτική η οποία με αυτό τον τρόπο μειώνει τα έξοδα των νοικοκυριών, αυξάνει τη δυνατότητά τους να αμυνθούν απέναντι στην ακρίβεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...