197
Παιδάκια που υποβάλλονται σε θεραπεία έχουν μεταφερθεί στο καταφύγιο του παιδιατρικού νοσοκομείου Okhmadet στο Κίεβο | REUTERS/Umit Bektas

Τα αποθέματα οξυγόνου μειώνονται επικίνδυνα στα νοσοκομεία της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 17:24
Παιδάκια που υποβάλλονται σε θεραπεία έχουν μεταφερθεί στο καταφύγιο του παιδιατρικού νοσοκομείου Okhmadet στο Κίεβο
|REUTERS/Umit Bektas

Τα αποθέματα οξυγόνου μειώνονται επικίνδυνα στα νοσοκομεία της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 17:24

Τα αποθέματα ζωτικού οξυγόνου για την αντιμετώπιση ασθενών που πάσχουν από λοίμωξη Covid-19 ή άλλα σοβαρά νοσήματα ή τραυματισμούς από τον πόλεμο, εξαντλούνται επικίνδυνα στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Οπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), τα φορτηγά που μετέφεραν οξυγόνο δεν κατάφεραν να παραδώσουν τις προμήθειές τους από εργοστάσια στα νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα νοσηλευτικά ιδρύματα στο Κίεβο.

Ως εκ τούτου, τα αποθέματα αναμένεται να εξαντληθούν μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Μάλιστα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με εταίρους, ώστε η μεταφορά του ιατρικού οξυγόνου να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα μέσω της Πολωνίας.

«Το οξυγόνο σε κάποια νοσοκομεία έχει ήδη εξαντληθεί», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Υπολογίζεται ότι 1.700 άτομα με κορονοϊό που εισάγονται καθημερινά σε νοσοκομεία της Ουκρανίας είναι πιθανό να χρειαστούν παροχή οξυγόνου.

Το ιατρικό οξυγόνο χρειάζεται όμως και για άλλες καταστάσεις, μεταξύ των οποίων και για τα νεογέννητα βρέφη.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι πολλά εργοστάσια παραγωγής στην Ουκρανία αντιμετωπίζουν επίσης ελλείψεις σε ζεόλιθο, ένα κρίσιμο χημικό που η χώρα κυρίως εισάγει και απαιτείται για την παραγωγή ασφαλούς ιατρικού οξυγόνου.

Παράλληλα, οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας απειλούνται και από την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...