268
Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, να συνέλθουν και να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα, ανέφερε σε καφενειακό ύφος η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η φρασεολογία της ρωσικής πρεσβείας

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 12:06
Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, να συνέλθουν και να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα, ανέφερε σε καφενειακό ύφος η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η φρασεολογία της ρωσικής πρεσβείας

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 12:06

«Παντελώς απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, το ύφος της ανακοίνωσης (εδώ) που εξέδωσε την Κυριακή η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα για τη στάση της χώρας μας στο Ουκρανικό.

Είναι παντελώς απαράδεκτο να απευθύνεται με τέτοιο λεκτικό τρόπο εναντίον της χώρας μας, τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ρώσος πρέσβευτής κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου για μία ακόμη φορά τού υπογραμμίστηκε ότι υπάρχουν αποδείξεις για επιθέσεις από ρωσικά μαχητικά στα χωριά των ελλήνων ομογενών στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης.

«Επαναλάβαμε στη ρωσική πλευρά ότι έχουν την υποχρέωση να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο. Είναι αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός στην κυριαρχία και την εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας, όπως για κάθε άλλη χώρα, κι αυτό αποτελεί το “ευαγγέλιο” της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Οπως εξάλλου ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, ο στρατιωτικός νόμος απαγορεύει τον απόπλου από όλα τα λιμάνια της Ουκρανίας, ωστόσο δύο ελληνικών συμφερόντων πλοία παραμένουν σε απόσταση 45 λεπτών από την Οδησσό και ο πρόξενος είναι σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας.

Οσον αφορά την εκκένωση περιοχών όπου διαμένουν έλληνες ομογενείς (Σαρτανά κ.α.), ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι στην πλειονότητά τους δεν θέλουν να μετακινηθούν. Σε κάθε μας ενέργεια προέχει η ασφάλειά τους, υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου, διαβεβαιώνοντας ότι τα προξενεία μας, τόσο στην Μαριούπολη όσο και την Οδησσό, βρίσκονται σε επαφή με έλληνες πολίτες και για όσους το επιθυμούν, θα καταβληθούν προσπάθειες να απομακρυνθούν «όταν αυτό θα είναι δυνατό».

Ο αριθμός των Ελλήνων στο Κίεβο είναι κάτω από 30 άτομα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...