361
Η Ιβάνκα Τραμπ σε επίσκεψή της στο Ισραήλ, τον Οκτώβριο | EPA/ATEF SAFADI

Η Ιβάνκα Τραμπ συζητεί να καταθέσει στο Κογκρέσο για την 6η Ιανουαρίου

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 16:45
Η Ιβάνκα Τραμπ σε επίσκεψή της στο Ισραήλ, τον Οκτώβριο
|EPA/ATEF SAFADI

Η Ιβάνκα Τραμπ συζητεί να καταθέσει στο Κογκρέσο για την 6η Ιανουαρίου

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 16:45

Η Ιβάνκα Τραμπ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εξεταστική επιτροπή του Κογκρέσου για την εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου του 2021, ώστε να καταθέσει ενώπιόν της.

Εκπρόσωπος της θυγατέρας του πρώην προέδρου είπε ότι «η Ιβάνκα Τραμπ βρίσκεται σε συζητήσεις με την επιτροπή για να καταθέσει εθελοντικά».

Ο Guardian είχε αναφέρει ότι τα μέλη της επιτροπής σκέπτονταν να καλέσουν την Ιβάνκα για κατάθεση, καθώς ήταν από τα πρόσωπα που βρίσκονταν δίπλα στον Τραμπ τις ώρες που εξελισσόταν η εισβολή και, σύμφωνα με μαρτυρίες, του είχε ζητήσει να εμφανιστεί στις κάμερες και να ζητήσει από τους υποστηρικτές του να αποχωρήσουν από το Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με τους New York Times, διεξάγονται συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, ώστε η Τραμπ να προσέλθει με τη θέλησή της και να μην χρειαστεί να την εξαναγκάσουν να καταθέσει, κάτι που θα πυροδοτούσε το κλίμα ανάμεσα στην επιτροπή και τον πρώην πρόεδρο.

Τον Ιανουάριο, σε επιστολή τους προς την Ιβάνκα, μέλη της επιτροπής ζήτησαν την οικειοθελή συνεργασία της, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνάς τους και την διαβεβαίωσαν ότι οι ερωτήσεις τους θα περιοριστούν σε θέματα που σχετίζονται μόνο με τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, όπως με τον ρόλο της στον Λευκό Οίκο εκείνη την εποχή και τις δραστηριότητες που οδήγησαν ή επηρέασαν την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με την επιτροπή, η Τραμπ προσπάθησε να πείσει τον πατέρα της να βγει στην τηλεόραση και να σταματήσει τον όχλο, μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Οπως αναφέρθηκε στην επιστολή των εννέα σελίδων, μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου κατέθεσαν ότι είχαν ζητήσει επανειλημμένα εκείνες τις ώρες την παρέμβαση της Ιβάνκα Τραμπ στον πατέρα της για να μεσολαβήσει, ώστε να να φύγουν οι εισβολείς από το Καπιτώλιο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Ιβάνκα προσπάθησε τουλάχιστον δύο φορές να τον πείσει και μάλιστα σύμβουλοί του την είχαν στείλει ξανά στο Οβάλ Γραφείο για να του μιλήσει μετά τις αποτυχημένες απόπειρές τους.

Προς το παρόν, δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την κατάθεσή της.

Η επιτροπή βιάζεται να ολοκληρώσει τις ακροάσεις της για να προβεί στο τελικό πόρισμα πριν τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες εκτιμάται ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα την διαλύσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...