217
Δύο συρμοί υψηλής ταχύτητας στον σταθμό της Μεδίνας | EPA/Spanish Ministry of Public Works / HANDOUT

Σαουδική Αραβία: 28.000 γυναίκες απάντησαν σε αγγελία για 30 μηχανοδηγούς

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 11:28
Δύο συρμοί υψηλής ταχύτητας στον σταθμό της Μεδίνας
|EPA/Spanish Ministry of Public Works / HANDOUT

Σαουδική Αραβία: 28.000 γυναίκες απάντησαν σε αγγελία για 30 μηχανοδηγούς

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 11:28

Σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν τέτοια ανταπόκριση οι αρμόδιοι των σιδηροδρόμων της Σαουδικής Αραβίας όταν έβαλαν αγγελία για την πρόσληψη 30 γυναικών μηχανοδηγών.

Απάντησαν 28.000 υποψήφιες, καθώς το βασίλειο συνεχίζει να χαλαρώνει τις απαγορεύσεις για την εργασία και τις δραστηριότητες των γυναικών.

Τη διαχείριση των αιτήσεων ανέλαβε ο ισπανικός σιδηροδρομικός όμιλος Renfe, που απέκλεισε τις μισές κατά τον πρώτο έλεγχο, βάσει των ακαδημαϊκών τους προσόντων και του επιπέδου τους στην αγγλική γλώσσα.

Οι 30 γυναίκες που θα προσληφθούν θα οδηγούν τα τρένα υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στις πόλεις Μέκκα και Μεδίνα, αφού περάσουν ένα χρόνο εκπαίδευσης με απολαβές.

Ογδόντα άντρες ήδη κάνουν αυτή τη δουλειά, ενώ άλλοι 50 εκπαιδεύονται.

Γυναίκες, καλυμμένες από την κορυφή ως τα νύχια, όπως απαιτείται στη Σαουδική Αραβία, περιμένουν στον σταθμό του τρένου στο Νταμάμ – REUTERS/ Hamad I Mohammed

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία μπορούσαν μέχρι πρόσφατα να εργαστούν μόνο σε ιατρικά επαγγέλματα και ως εκπαιδευτικοί, ενώ δεν μπορούσαν να οδηγήσουν αυτοκίνητο πριν το 2018.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου έχει ανοίξει πολλά επαγγέλματα στις γυναίκες, οι οποίες πλέον αποτελούν το 33% του εργατικού δυναμικού.

Ομως, υπάρχουν ακόμα πολλά βήματα να γίνουν για να φτάσουν τα ποσοστά των αντρών. Η ανεργία στις γυναίκες φτάνει το 21,9%, ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με τους άντρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...