822
Στο Παρίσι ο Μέσι δεν έχει καταφέρει, ακόμη, να βρει τους ρυθμούς του. Απέναντι στην Ρεάλ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να στρέψει ξανά τα βλέμματα πάνω του | CreativeProtagon/Reuters

Το Τσάμπιονς Λιγκ βγαίνει από τη χειμερία νάρκη του

Sportscaster Sportscaster 15 Φεβρουαρίου 2022, 13:05
Στο Παρίσι ο Μέσι δεν έχει καταφέρει, ακόμη, να βρει τους ρυθμούς του. Απέναντι στην Ρεάλ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να στρέψει ξανά τα βλέμματα πάνω του
|CreativeProtagon/Reuters

Το Τσάμπιονς Λιγκ βγαίνει από τη χειμερία νάρκη του

Sportscaster Sportscaster 15 Φεβρουαρίου 2022, 13:05

Επειτα από ένα διάλειμμα 68 ημερών το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει απόψε (15/2, στις 22:00) με δύο σπουδαίους αγώνες για τη φάση των «16». Ο ένας από αυτούς (Παρί Σεν-Ζερμέν εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης) θα μπορούσε, κάλλιστα, να είναι ο τελικός της διοργάνωσης, όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Κατά μια έννοια, τελικός είναι. Ο σύλλογος που θα… βγει ζωντανός από αυτή τη διπλή τιτανομαχία (η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου στη Μαδρίτη), θα έχει αποδείξει -στον εαυτό του, πρώτα απ’ όλα- ότι έχει τα φόντα να φτάσει ώς το τέλος του δρόμου (στο «Στάδιο Κρεστόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης, στις 28 Μαΐου). Οποιος έχει αποκλείσει τη Ρεάλ, ή την Παρί, δεν μπορεί παρά να θεωρείται εκ των φαβορί για την Κούπα.

Στην κλήρωση των αγώνων, η Θεά Τύχη είχε… κέφια. Στην αρχή έφερε τους Παριζιάνους αντιμέτωπους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – και τον Μέσι απέναντι στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Ρεάλ θα έπαιζε με την Μπενφίκα, και ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη γι’ αυτό. Οταν, όμως, αποδείχτηκε ότι είχε γίνει ένα σοβαρό λάθος με κάποιο μπαλάκι που δεν έπρεπε να βρίσκεται στο συγκεκριμένο μπολ, από την επανάληψη της διαδικασίας προέκυψε το «ζευγάρι» Παρί – Ρεάλ. Ο μόνος που χάρηκε με αυτή την εξέλιξη, ήταν ο Λιονέλ Μέσι. Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα ABC, ο αργεντινός σούπερ-σταρ έκανε «τούμπες» (στην κυριολεξία) μόλις έμαθε ότι θα επιστρέψει στη Μαδρίτη ως αντίπαλος της «Βασίλισσας».

Η Ρεάλ τον εξιτάρει, όπως τον ταύρο το κόκκινο πανί. Εναντίον της έχει δώσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές του παραστάσεις. Σε 44 αγώνες έχει σκοράρει 26 γκολ κι έχει «σερβίρει» στους συμπαίκτες του άλλα 14. Εχει πετύχει και δύο «χατ-τρικ»: ένα στη Βαρκελώνη και ένα στη Μαδρίτη. Στο τελευταίο, το 2014, προπονητής της Ρεάλ ήταν, πάλι, ο Κάρλο Αντσελότι. Στο Τσάμπιονς Λιγκ θα τη συναντήσει για δεύτερη φορά. Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν 2010-2011, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Με δύο δικά του γκολ, στο «Μπερναμπέου», η Μπαρτσελόνα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση.

Στο Παρίσι ο Μέσι δεν έχει καταφέρει, ακόμη, να βρει τους ρυθμούς του – η αλήθεια είναι ότι αντιμετώπισε και αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Οι οπαδοί της Παρί είναι ενθουσιασμένοι, μόνο που τον βλέπουν να πατάει το χορτάρι του «Παρκ ντε Πρενς» (σύμφωνα με την Euromericas Sport Marketing το 2021 πουλήθηκαν 1.200.000 φανέλες του, έναντι 1.050.000 του Κριστιάνο Ρονάλντο και 767.000 του Κιλιάν Εμπαπέ, που «καλπάζει»), όμως όλοι ανυπομονούν να δουν -επιτέλους- τον «μάγο» που θαύμαζαν στην Μπαρτσελόνα. Και πιστεύουν ότι τα δύο ματς με τη Ρεάλ είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον 34χρονο Αργεντινό να κάνει μια εντυπωσιακή επανεκκίνηση, δίπλα στον Εμπαπέ και τον Νεϊμάρ (που αποθεραπεύτηκε). Η «αγία τριάδα», ακόμη, δεν έχει… δείξει τα δόντια της. Αλλά, ίσως, να έφτασε αυτή η στιγμή…

Παρών θα είναι, όπως όλα δείχνουν, και ο Καρίμ Μπενζεμά. Ελειψε πολύ στη «Βασίλισσα», στο διάστημα των 20 ημερών που ήταν τραυματίας, αλλά η παρουσία του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Αντσελότι δείχνει ότι, πλέον, είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του. Σε αυτήν την περίπτωση, Μπενζεμά και Μέσι θα συναντηθούν απόψε για 40η φορά στην καριέρα τους. Σύμφωνα με τα αρχεία της Sport, έπαιξαν αντίπαλοι για πρώτη φορά στα 20 τους χρόνια (και οι δύο είναι γεννημένοι το 1987), στον αγώνα Μπαρτσελόνα – Λιόν για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους «μπλαουγκράνα» να επικρατούν με 3-0 και τον Μέσι να πετυχαίνει το δεύτερο από τα τρία γκολ της βραδιάς. Στις 39 αναμετρήσεις τους μέχρι σήμερα ο Μέσι έχει σκοράρει 21 φορές, και ο Μπενζεμά, 10.

Ο Σέρχιο Ράμος, τραυματίας, θα παρακολουθήσει αυτό το σπουδαίο παιχνίδι ως θεατής. Μέχρι πριν από επτά μήνες ήταν η «σημαία» της Ρεάλ, στην οποία συμπλήρωσε 671 συμμετοχές. Αρχηγός στις έξι από τις 16 σεζόν που φόρεσε τη λευκή φανέλα, και ο τρίτος ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους (22) στα χρονικά των «μερένχες» (μετά τον Τσέντο και τον Μαρσέλο που έχουν κερδίσει από 23), στο Παρίσι έπαψε να νιώθει σημαντικός. Σίγουρα, απόψε θα αναπολήσει εκείνα τα ένδοξα χρόνια. Θα συγκινηθεί, στη θέα των παλιών του συμπαικτών. Αλλά και θα χαρεί ιδιαιτέρως, αν η Παρί κερδίσει το ματς. Ακόμα δεν μπορεί να «χωνέψει» το ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ του έδειξε, με τον τρόπο του, την πόρτα της εξόδου.

Παρί και Ρεάλ μοιάζουν σε πολλά. Είναι από τους πλουσιότερους συλλόγους της Ευρώπης. Εχουν απεριόριστες φιλοδοξίες. Αυτή την εποχή δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους – ιδίως η Ρεάλ, που μετά τον αποκλεισμό της από την Μπιλμπάο στο Κύπελλο Ισπανίας έχασε άλλους δυο βαθμούς στο πρωτάθλημα από τη Βιγιαρεάλ, και οι μετριότατες εμφανίσεις της δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που όλοι θαύμαζαν στα τέλη του 2021. Αλλά έχουν και μια τεράστια διαφορά, η οποία αφορά το παρελθόν τους στα Κύπελλα Ευρώπης. Η μια ομάδα έχει να επιδείξει 13 μεγάλες Κούπες, ενώ η άλλη, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων (1996) και ένα Ιντερτότο (2001). Οταν ιδρύθηκε η Παρί, πριν από 52 χρόνια, η Ρεάλ είχε κατακτήσει, ήδη, έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών.

* Στο άλλο αποψινό (22:00) ματς του Τσάμπιονς Λιγκ η Σπόρτινγκ υποδέχεται στη Λισαβόνα τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...