295
Oυκρανοί έφεδροι κατά τη διάρκεια άσκησης ετοιμότητας | REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ουκρανία: Νεκροί δύο ομογενείς από πυρά ουκρανών στρατιωτών

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2022, 12:26
Oυκρανοί έφεδροι κατά τη διάρκεια άσκησης ετοιμότητας
|REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ουκρανία: Νεκροί δύο ομογενείς από πυρά ουκρανών στρατιωτών

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2022, 12:26

Νεκροί από τα πυρά ουκρανών στρατιωτών έπεσαν δύο έλληνες ομογενείς στο χωριό Γράνιτνα της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο ίδιο επεισόδιο τραυματίστηκαν άλλοι δύο ομογενείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εξωτερικών, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους εν λόγω ομογενείς για ασήμαντη αφορμή.

Πώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο

Οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό, κάνουν λόγο για συμπλοκή μετά  λογομαχία θαμώνων καταστήματος

«Η αστυνομία του Ντόνετσκ συνέλαβε δύο άνδρες για πυροβολισμούς σε ένα καφέ. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Γράνιτνα. Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο νοσηλεύτηκαν. Εχει ξεκινήσει έρευνα», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ενας από τους στρατιώτες που βρίσκονταν στο καφέ και είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, φέρεται να άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με την παρέα των ομογενών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο εξ αυτών.

Το χωριό όπου σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο, είναι τελευταίο υπό ουκρανικό έλεγχο πριν τη φιλορωσική περιοχή του Ντόνετσκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον ουκρανό ομόλογό του, προκειμένου να του υπογραμμίσει την ανάγκη προστασίας της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία.

Η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έχει αναλυτικά ως εξής:

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...