290
Η φωτογραφία του 20χρονου από τον φάκελο της δικογραφίας όπως δόθηκε στη δημοσιότητα | ΙΝΤΙΜΕnews

Παραδόθηκε ο 20χρονος καταζητούμενος για τη δολοφονία του Αλκη

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 14:52
Η φωτογραφία του 20χρονου από τον φάκελο της δικογραφίας όπως δόθηκε στη δημοσιότητα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Παραδόθηκε ο 20χρονος καταζητούμενος για τη δολοφονία του Αλκη

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2022, 14:52

Παραδόθηκε και συνελήφθη ο τελευταίος εκ των 11 ταυτοποιηθέντων για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Οπως είχε προαναγγείλει λίγες ώρες νωρίτερα (εδώ) ο συνήγορός του, ο 20χρονος καταζητούμενος, που είχε καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία, παραδόθηκε στις τοπικές αρχές στην Κορυτσά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 20χρονος ήταν αυτός που κρατούσε το μαχαίρι τη νύχτα της αιματηρής επίθεσης

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης –μία ημερα μετά το φονικό– είχε περάσει στην Αλβανία μαζί με τον πατέρα και τη γιαγιά του από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Την παράδοσή του στις αλβανικές αρχές επιβεβαίωσε ο συνήγορός του, Παρασκευάς Σπυράτος.

«Εδώ και μία ώρα περίπου ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», δήλωσε ο δικηγόρος για να συμπληρώσει:

«Εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Ο 20χρονος έχει το παρατσούκλι Geri Outlaw («εκτός νόμου»), ενώ σε φωτογραφίες από το προφίλ του στο Facebook που κυκλοφορούν στo Διαδίκτυο εμφανίζεται να ποζάρει με ομάδα αλβανών εθνικιστών. «Πλούσιο» εξάλλου και το υλικό που έχει αναρτήσει από «εξορμήσεις» οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, με χαρακτηριστικό το φωτομοντάζ –ως «κορυφαία στιγμή»– από τα επεισόδια του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό.

Τον Μάρτιο του 2019, ο 20χρονος που, όπως έγινε γνωστό, έχει φοιτήσει στο ΕΠΑΛ Ευκλείδη, φέρεται να είχε επιτεθεί μαζί με τον 23χρονο συλληφθέντα σε δύο οπαδούς του Αρη, στο ίδιο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη της επίθεσης και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...