162
Από τη μεταγωγή των συλληφθέντων στον ανακριτή | INTIMEnews

Επτά συλλήψεις για το γηροκομείο του τρόμου στα Χανιά

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 16:59
Από τη μεταγωγή των συλληφθέντων στον ανακριτή
|INTIMEnews

Επτά συλλήψεις για το γηροκομείο του τρόμου στα Χανιά

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2022, 16:59

Σε επτά ανέρχονται οι συλλήψεις για την τρομακτική υπόθεση με τους θανάτους 70 και πλέον ηλικιωμένων μέσα σε έναν χρόνο – όλοι τους τρόφιμοι ιδιωτικού γηροκομείου στα Τσικαλαριά Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, συνελήφθησαν η ιδιοκτήτρια και η διαχειρίστρια της δομής, δύο γιατροί –ένας γενικός και ένας ψυχίατρος– και τρεις νοσηλευτές (ένας άνδρας και δύο γυναίκες).

Και οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, διά παραλείψεως ανθρωποκτονία τελεσθείσα και σε απόπειρα.

Στην παρέμβασή του για την υπόθεση, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να δοθούν από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου τροφίμων του συγκεκριμένου οίκου ευγηρίας, από 1/1/2020 ως 23/3/2021, καθώς και οι ιατρικές γνωματεύσεις και πιστοποιητικά που τις συνοδεύουν. Κατά πληροφορίες τοπικών μέσων, στα εν λόγω έγγραφα αναγράφεται η ίδια αιτία θανάτου (ανακοπή) για όλους τους θανόντες, ενώ όλα φέρουν την υπογραφή του ίδιου γιατρού.

Από την πρώτη στιγμή, πάντως, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου αρνούνται τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...