890
| SOOC

Δολοφονία Αλκη: Ενώπιον της ανακρίτριας οι εννέα από τη συμμορία των 11

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 10:11
|SOOC

Δολοφονία Αλκη: Ενώπιον της ανακρίτριας οι εννέα από τη συμμορία των 11

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2022, 10:11

Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Aλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας (και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες) είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων. Πρόκειται για επτά Ελληνες και έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τέσσερις από τους οκτώ φέρεται να είναι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και να ανήκαν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών (σ.σ. αυτόν της Παλαιών Πατρών Γερμανού). Ολοι τους είναι είναι γνώριμοι στην Αστυνομία από παλαιότερα επεισόδια οπαδικής βίας, ενώ τουλάχιστον τρεις εξ αυτών έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που διακρίνεται καθαρά στο βίντεο-ντοκουμέντο από τη νύχτα της άγριας δολοφονίας. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, πρόκειται για τον Γ.Κ., πρώην ποδοσφαιριστή στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, και νυν υπάλληλο σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένο οπαδό στη «ΘΥΡΑ 4».

Οπως προκύπτει από αναρτήσεις και φωτογραφίες στα social media, ο Γ.Κ. είναι φίλος με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται, καθώς και με τον 23χρονο συλληφθέντα για την άγρια δολοφονία του Αλκη.

Ο 20χρονος, που κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία μία ημέρα μετά τη δολοφονία, φέρει το παρατσούκλι Geri Outlaw («εκτός νόμου»), ενώ σε φωτογραφίες από το προφίλ του στο Facebook που κυκλοφορούν στo Διαδίκτυο εμφανίζεται να ποζάρει με ομάδα αλβανών εθνικιστών. «Πλούσιο» εξάλλου και το υλικό που έχει αναρτήσει από «εξορμήσεις» οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, με χαρακτηριστικό το φωτομοντάζ –ως «κορυφαία στιγμή»– από τα επεισόδια του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό.

Τον Μάρτιο του 2019, ο 20χρονος που, όπως έγινε γνωστό, έχει φοιτήσει στο ΕΠΑΛ Ευκλείδη, φέρεται να είχε επιτεθεί μαζί με τον 23χρονο συλληφθέντα σε δύο οπαδούς του Αρη, στο ίδιο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη της επίθεσης και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία.

Τι στάση θα τηρήσει ο 23χρονος

Σήμερα είναι προγραμματισμένη και η απολογία του 23χρονου που διώκεται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, οδηγήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στα δικαστήρια και καταδικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της λειτουργίας λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή μέσων επίθεσης, κατοχή κροτίδων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Σε βάρος του, υπενθυμίζεται, εκκρεμεί δίκη από το 2019 για αντίστοιχη επίθεση, ενώ φέρεται να είχε συμμετάσχει και στα άγρια επεισόδια του 2017, στον τελικό του Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στον Βόλο.

Σε πρώτη φάση, ο 23χρονος αρνήθηκε τα πάντα για το αιματηρό επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας. Πλέον, όμως, και προφανώς με σχετική υπόδειξη του συνηγόρου του, παραδέχεται ότι ήταν το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου. Σε δήλωσή του μέσω του δικηγόρου του, Θεόδωρου Σιμόπουλου, ο ίδιος παραδέχεται ότι βρισκόταν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλκης, αλλά, όπως ισχυρίζεται, δεν δολοφόνησε ο ίδιος τον 19χρονο, ούτε ήρθε σε φυσική επαφή με τους δύο τραυματίες φίλους του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο 23χρονος υποστηρίζει ότι δεν κρατούσε μαχαίρι το βράδυ της δολοφονίας. Η τελική στάση που θα κρατήσει αναμένεται να γίνει γνωστή κατά τη κατάθεσή του στον ανακριτή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δύο πρόσωπα, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Ενας εξ αυτών είναι ο Αλβανός που φέρεται να διέφυγε στη χώρα του λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Μακεδονία», έχουν προκύψει  αποδείξεις για όλους ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, καθώς και ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος μαχαίρωσε τον Αλκη και τον ρόλο που είχε ο καθένας από τη συμμορία των 11.

«Τρομοκρατούν τους γονείς του Αλκη»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Αλκη, Αλέξης Κούγιας, επιμένει και καταγγέλλει ότι «τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών των ομάδων».

«Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά, η ηγετική ομάδα που είναι 3-4, είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων.

»Εχουν συλληφθεί δέκα πρόσωπα και καταζητούνται δύο, αν δεν κάνω λάθος. Αν πραγματικά υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι τα δέκα αυτά πρόσωπα έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του Αλκιβιάδη και της απόπειρας αυτοκτονίας εις βάρος των άλλων δύο προσώπων, είναι πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη», τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στην ΕΡΤ και εξήγησε πόσο απίθανο είναι να εκτελεστεί ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο καταζητούμενο που διέφυγε στην Αλβανία.

«Βεβαίως έφυγε ένας και δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα. Η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα ούτε έναν, ακόμα κι αν έχει σκοτώσει δέκα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το διεθνές ένταλμα για την Αλβανία δεν έχει καμία ισχύ. Εχει ισχύ μόνο για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση».

Οπως εξάλλου έκανε γνωστό, οι γονείς του Αλκη «όχι μόνο θα παρουσιαστούν στις δικαστικές Αρχές, αλλά θα ενεργοποιήσουν και τις άλλες οικογένειες», παρά το κλίμα τρομοκρατίας που –όπως κατήγγειλε– ζουν. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, «άγνωστοι τρομοκρατούν τους γονείς του Αλκη, περνώντας με μηχανές και γκαζώνουν έξω από το σπίτι τους», για να επαναλάβει ότι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης απολαμβάνουν προστασία από ιδιοκτήτες ομάδων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...