412
Γκράφιτι κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεσσαλονίκη: Δέκα εντάλματα και οκτώ συλλήψεις για τη δολοφονία του Αλκη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2022, 19:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/02/2021, 23:11
Γκράφιτι κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεσσαλονίκη: Δέκα εντάλματα και οκτώ συλλήψεις για τη δολοφονία του Αλκη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2022, 19:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/02/2021, 23:11

Δέκα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, η Ελληνική Αστυνομία, για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περί τις 10.30 μ.μ. είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί οκτώ εκ των εμπλεκομένων.

Αρχικά συνελήφθησαν τέσσερις και λίγο έπειτα συνελήφθησαν ακόμη δύο και αργότερα το βράδυ άλλοι δύο, όλοι ηλικίας 20 με 23 ετών.

Εκτός από τους παραπάνω κρατείται ήδη ο 23χρονος που πρώτος ταυτοποιήθηκε ως δολοφόνος του Αλκιβιάδη Καμπανού τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη. Ο 23χρονος απολογείται τη Δευτέρα ενώπιον των ανακριτικών Αρχών της Θεσσαλονίκης.

Από τα 10 εντάλματα ένα αφορά έναν 20χρονο συνεργό του 23χρονου κρατούμενου —ο 20χρονος, παρά τις διαψεύσεις «πηγών» της ΕΛ.ΑΣ το Σάββατο, φέρεται να έχει ήδη διαφύγει στην Αλβανία και τα περί έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης μέσω Interpol αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό από νομικούς κύκλους που επισημαίνουν ότι τα Τίρανα δεν εκδίδουν εγκληματίες στην Ελλάδα.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που αφορούσε τις τέσσερις συλλήψεις ανέφερε:

«Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων. Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Ακολούθησε όντως νεότερη ενημέρωση:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, που εκδόθηκε νωρίτερα από την Υπηρεσία μας, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο ακόμη Εντάλματα σύλληψης. Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου, που έλαβε χώρα στην περιοχή Χαριλάου, την 01-02-2022. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Αργά το βράδυ μια τρίτη ανακοίνωση ανέφερε:

«Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης.

Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται»

Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλος

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά , η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...