346
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στη συνέντευξή του στους Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο στην εκπομπή «Αταίριαστοι» | SKAI/YouTube

Ο Σκυλακάκης επιμένει: 2,5 εκατ. δεν έχουν αυτοκίνητο – χώρια όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 12:16
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στη συνέντευξή του στους Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο στην εκπομπή «Αταίριαστοι»
|SKAI/YouTube

Ο Σκυλακάκης επιμένει: 2,5 εκατ. δεν έχουν αυτοκίνητο – χώρια όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2022, 12:16

Ηταν μία δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις, όχι μόνο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της. Την Παρασκευή, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης φάνηκε να επιμένει στο «οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο», παρά τη διορθωτική επισήμανση που έσπευσε να κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι προφανώς και οι λαϊκές οικογένειες έχουν αυτοκίνητο.

«Τα πιο φτωχά νοικοκυριά, τα καύσιμα τα χρησιμοποιούν πολύ πιο λίγο, γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο, ο βαρύς φόρος στα καύσιμα είναι στη βενζίνη, και είναι τεράστιος φόρος, αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο. Το μεγαλύτερο κομμάτι των συνταξιούχων, πάρα πολλοί άνεργοι δεν έχουν επίσης. Αυτοί, δε, που έχουν δύο ή τρία αυτοκίνητα, που δεν τους λες και τους φτωχούς της κοινωνίας, θα ωφεληθούν περισσότερο, οπότε να κάνουμε μια μείωση φόρου, που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους, φαίνεται παράλογο, ιδίως όταν έχουμε κάνει διπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης», είχε δηλώσει ο κ. Σκυλακάκης, πυροδοτώντας πλήθος σχολίων περί αντιλήψεων «εκτός πραγματικότητας».

Και την Παρασκευή, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έδειξε να επιμένει στην ουσία της δήλωσής του (με έναν αστερίσκο μόνο ως προς τη διατύπωση), σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από τον κατώτατο μισθό και δεν διαθέτουν αυτοκίνητο.

Και για να στηρίξει μάλιστα περαιτέρω το επιχείρημά του, επικαλέστηκε το γεγονός ότι 100.000 ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, κάτι που κατά την ερμηνεία του, σημαίνει ότι ο κόσμος βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τα τρόφιμα και το ρεύμα και μετά το αυτοκίνητο.

Γι’ αυτό, εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης στη συνέντευξή του, αν μειώσουμε το φόρο στα καύσιμα, σε μια εποχή που η ακρίβεια πλήττει τον κόσμο κυρίως στα τρόφιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα, αυτά τα 2,5 εκατομμύρια πολιτών δεν θα πάρουν τίποτα…

Η μείωση του φόρου στα καύσιμα ελάχιστα θα επηρεάσει τις τιμές στα τρόφιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα, επέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, οπότε –συμπλήρωσε– αντί να μειώσουμε τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, προτιμήσαμε να διπλασιάσουμε το επίδομα θέρμανσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...