236
H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης | Intime

Γκάγκα: Ερχεται ακόμη ένα πρωτεϊνικό εμβόλιο για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 18:30
H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης
|Intime

Γκάγκα: Ερχεται ακόμη ένα πρωτεϊνικό εμβόλιο για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 18:30

Μετά το εμβόλιο της Novavax (εδώ), ακόμη ένα πρωτεϊνικό σκεύασμα για την πρόληψη της βαριάς νόσησης και του θανάτου από τη λοίμωξη Covid-19 έρχεται στη χώρα μας για όσους πολίτες δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, φοβούμενοι τις παρενέργειες της τεχνολογίας mRNA.

Πρόκειται για το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Sanofi, το οποίο σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, θα έρθει στη χώρα μας στα μέσα Απριλίου.

Οπως είπε η κυρία Γκάγκα την Πέμπτη κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. για την πανδημία, το νέο εμβόλιο θα είναι σημαντικό για όσους είχαν ανησυχία και δεν έκαναν τα υπάρχοντα εμβόλια.

Το εμβόλιο με βάση τις πρωτεΐνες χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με ένα από τα εμβόλια της Sanofi κατά της εποχικής γρίπης, σε συνδυασμό με ένα ανοσοενισχυτικό, μια ουσία που δρα ως ενισχυτικό του εμβολίου και κατασκευάζεται από τη φαρμακευτική Glaxo.

Τα αντιικά χάπια

Στο μεταξύ ξεκίνησε η χορήγηση των αντιικών χαπιών για τον κορονοϊό και σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, ήδη έχουν εγκριθεί πάνω από 300 αιτήσεις που έχουν γίνει, ενώ η διαδικασία διανομής των φαρμάκων στα σπίτια των ασθενών είναι σε εξέλιξη.

Μάλιστα, είπε ότι στις αρχές Μαρτίου θα παραλάβουμε και χάπια άλλης εταιρείας (Pfizer), καθώς και μια ποσότητα από φάρμακα για προφύλαξη, τα οποία θα λαμβάνονται όταν κάποιο άτομο έχει υψηλού κινδύνου επαφή με κρούσμα, προκειμένου να προλάβει τη λοίμωξη.

«Είμαστε μέσα σε όλες τις διακρατικές συμφωνίες με την ΕΕ για τις θεραπείες των ασθενών», είπε η κυρία Γκάγκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...