291
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή του 23χρονου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης | Stringer / SOOC

Δολοφονία Αλκη: Τέσσερα χρόνια φυλακή στον 23χρονο για τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 15:54
Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή του 23χρονου στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης
|Stringer / SOOC

Δολοφονία Αλκη: Τέσσερα χρόνια φυλακή στον 23χρονο για τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 15:54

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και μηνών, χωρίς αναστολή, και 2.200 ευρώ χρηματική ποινή, καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 23χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του 19 χρονου Αλκη Καμπανού, για τη δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, η οποία αφορούσε τα ευρήματα κατά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στο σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της πόλης.

Ο 23χρονος, που φέρεται ως εκπρόσωπος του εν λόγω συνδέσμου (εξεταζόμενος μάλιστα από το δικαστήριο, αστυνομικός κατέθεσε ότι στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν τα κλειδιά του συνδέσμου), άσκησε έφεση η οποία έγινε δεκτή χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αμέσως μετά οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ, καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθεί τη Δευτέρα για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη.

Στα παραλειπόμενα της μεταγωγής του, το ερώτημα που του απηύθυνε ένας πατέρας που βρισκόταν μεταξύ των συγκεντρωμένων στο δικαστικό μέγαρο (σ.σ. ο 23χρονος έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες κατά την άφιξη του).

Σύμφωνα με τη σχετική περιγραφή, την ώρα που ο 23χρονος περίμενε έξω από το γραφείο του εισαγγελέα φρουρούμενος από τρεις αστυνομικούς, ο άνδρας τον πλησίασε και τον ρώτησε γιατί το έκανε. Οι αστυνομικοί έσπευσαν να τον απομάκρυναν και εκείνος τους είπε: «Είμαι Αρης, έχω έναν γιο 19 χρόνων, ήθελα να μάθω γιατί σκότωσε τον Αλκη».

Θέμα χρόνου εν τω μεταξύ φέρεται να είναι η σύλληψη και των συνεργών του 23χρονου. Ενδεικτική ήταν η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι «κάθε ώρα που περνάει με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, θα έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ακόμα περισσότερα δεδομένα».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί οι δράστες της άγριας επίθεσης – τα άτομα που επέβαιναν μαζί με τον 23χρονο σε ένα από δύο ΙΧ που διακρίνονται στο βίντεο της άγριας δολοφονίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...