456
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Θεοδωρικάκος ξηλώνει το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ που ανακάλεσε τη διμοιρία από την Αττική Οδό

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 15:03
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Θεοδωρικάκος ξηλώνει το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ που ανακάλεσε τη διμοιρία από την Αττική Οδό

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2022, 15:03

Την απομάκρυνση από την ΕΛ.ΑΣ του στελέχους που άφησε χωρίς αστυνομική προαστασία τα γραφεία της Αττικής Οδού και του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας μολονότι υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενη έφοδο και χτυπήματα του Ρουβίκωνα, προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε βέβαια κυρίως για το θέμα που έχει προκύψει με τη λεγόμενη «οπαδική» βία, στη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπάνου στη Θεσσαλονίκη.

«Κάθε ώρα που περνάει με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, θα έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις, η ΕΛ.ΑΣ έχει ακόμα περισσότερα δεδομένα» είπε, για να συμπληρώσει ότι «είναι χρέος τιμής να βρει η ΕΛ.ΑΣ όλους τους δράστες, να αποδοθεί Δικαιοσύνη και η κοινωνία να γνωρίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία ξέρει και μπορεί και κάνει τη δουλειά της και λειτουργούν οι θεσμοί». 

«Ηταν τραγική απώλεια ένα νέο παιδί, αξιόλογο, ένας 19χρονος φοιτητής, δεν υπήρχε κανένας λόγος να χάσει την ζωή του και να τον χάσουν οι γονείς τους… οφείλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι στοίχημα για την ΕΛ.ΑΣ να βρεθούν οι ένοχοι» προσέθεσε ο υπουργός.

Για τον 23χρονο που συνελήφθη και του ασκήθηκαν βαρύτατες κατηγορίες, ο κ. Θεοδωρικάκος παρατήρησε ότι «ο συγκεκριμένος έχει δικαστήριο μπροστά του, το 2022, για βαρύ τραυματισμό που προκάλεσε προ τριών ετών».  Και σχολιάζοντας την αργή απονομή δικαιοσύνης στη χώρα μας –με δεδομένο ότι αν ο δράστης είχε δικαστεί και καταδικαστεί για το προηγούμενο έγκλημα δεν θα ήταν έξω έτοιμος να σκοτώσει όποιον βρει μπροστά του– ο υπουργός παραδέχτηκε: «Είναι κρίσιμο θέμα για τη χώρα η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης ελπίζω να συμβάλει η ιδία στη αυτοβελτίωσή της. Τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαρθρώσει δεκάδες περιπτώσεις που φέρονται να συνδέονται με οπαδικούς συνδέσμους. Δεν είναι οπαδοί, είναι χούλιγκαν», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα αποτελέσει το εφαλτήριο για όλους μας, ώστε να κάνουμε αυτό πρέπει για την αντιμετώπιση φαινομένων οπαδικής βίας και χουλιγκανισμού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σύντομα θα καλέσει τους αθλητικούς παράγοντες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Ωστόσο ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και σε ένα άλλο θέμα, αυτό των επιθέσεων που έλαβαν χώρα, στην Αττική Οδό και στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας, από μέλη του αποκαλούμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Επέμεινε ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία – «η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε οκτώ άτομα για βανδαλισμούς προχθές. Μέσα σε μια ώρα», τόνισε.

Αλλά αναφερόμενος στις ζημιές που προκλήθηκαν σε γραφεία της Αττικής Οδού στο Κορωπί και στην παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο υπ. Πολιτικής Προστασίας μολονότι υπήρχαν προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη επίθεση –υπήρχε σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο, όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ–, ο υπουργός αποκάλυψε ότι είχε σταλεί στο σημείο διμοιρία της ΟΠΚΕ, η οποία ωστόσο, άγνωστο γιατί, ανακλήθηκε.

«Για τον σκοπό αυτό έχω διατάξει έρευνα του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι αυτός που προέβη σε αυτήν την πράξη δεν έχει θέση στην αστυνομία μας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος κλείνοντας τη συνέντευξή του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...