216
Το κόμμα του Αντόνιο Κόστα κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές με 41,6% | REUTERS/Pedro Nunes

Πορτογαλία: Θετικός στον κορονοϊό ο Αντόνιο Κόστα

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2022, 15:55
Το κόμμα του Αντόνιο Κόστα κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές με 41,6%
|REUTERS/Pedro Nunes

Πορτογαλία: Θετικός στον κορονοϊό ο Αντόνιο Κόστα

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2022, 15:55

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, που επανεξελέγη για δεύτερη θητεία την Κυριακή, διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 και θα παραμείνει σε απομόνωση για επτά ημέρες.

Το self test ρουτίνας στο οποίο υποβλήθηκε την Τρίτη ήταν θετικό και επιβεβαιώθηκε από PCR, ανέφερε το γραφείο του Κόστα, το οποίο προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα.

Ο Αντόνιο Κόστα πέρασε τις τελευταίες δύο εβδομάδες συμμετέχοντας σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, προσελκύοντας πολύ συχνά μεγάλα πλήθη.

Εν τω μεταξύ, ο συντηρητικός πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα ξεκίνησε την Τρίτη τις διαβουλεύσεις ενόψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης του Αντόνιο Κόστα.

Ακολουθώντας τα στάδια που προβλέπει το πορτογαλικό Σύνταγμα, ο αρχηγός του κράτους θα έχει συναντήσεις με τα οκτώ κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο. Η συνάντηση με τον Κόστα θα γινόταν στις 21:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Ρεμπέλο ντε Σόουζα αναμένεται τότε να τον διορίσει και πάλι πρωθυπουργό και να τον καλέσει να σχηματίσει τη νέα κυβέρνησή του.

Εν αναμονή της κατανομής τεσσάρων εδρών που ορίζονται από τους εκλογείς σε περιφέρειες του εξωτερικού, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Αντόνιο Κόστα κέρδισε τις εκλογές με 41,68% των ψήφων και απόλυτη πλειοψηφία τουλάχιστον 117 βουλευτών σε σύνολο 230.

Οι εκλογές σημαδεύτηκαν από την άνοδο της ακροδεξιάς, του κόμματος Chega (Αρκετά) που έγινε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας με 7,15% των ψήφων και 12 βουλευτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...