289
| INTIMEnews

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Αρνητικά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 16:04
|INTIMEnews

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Αρνητικά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 16:04

Αρνητικές είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ3, επικαλούμενη πληροφορίες από την πλευρά των συνηγόρων, οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα του ξενοδοχείου Μet στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προέρχονται από την πλευρά του κατηγορούμενου στην υπόθεση, οι εξετάσεις δεν δείχνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, ούτε ποσότητα αλκοόλ που θα μπορούσε να την κάνει να χάσει τις αισθήσεις της.

Νωρίτερα, το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων παρεδόθη στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης, ο γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης,  έκανε γνωστό ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία, ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλεντέρης.

«Αφού [η Γεωργία] κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ, άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης. Η ίδια αναφέρει και φοβάται προκειμένου να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας:

«Ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...