719
Βίον kilobyte-όσπαρτον θα ευχηθούν οι 2.000 ψηφιακοί καλεσμένοι στους νεόνυμφους Ντινές και Τζαναγκαναντίνι | Τardiverse, Dinesh SP

Γαμήλια δεξίωση με… τα 2.000 άβαταρ των καλεσμένων λόγω Covid!

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2022, 09:59
Βίον kilobyte-όσπαρτον θα ευχηθούν οι 2.000 ψηφιακοί καλεσμένοι στους νεόνυμφους Ντινές και Τζαναγκαναντίνι
|Τardiverse, Dinesh SP

Γαμήλια δεξίωση με… τα 2.000 άβαταρ των καλεσμένων λόγω Covid!

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2022, 09:59

Την ώρα που οι περισσότεροι μελλόνυμφοι της Ινδίας και οι πολυμελείς οικογένειες τους αναγκάζονται, λόγω της πανδημίας και των μέτρων για την ανάσχεσή της, είτε να περιορίσουν τις διαστάσεις είτε να αναβάλουν ή ακόμα και να ακυρώσουν τους παραδοσιακά πολυπληθείς γάμους τους, ένα ζευγάρι βρήκε έναν χώρο, η λειτουργία του οποίου δεν επηρεάζεται καθόλου από τους όποιους περιορισμούς για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.  

Ο χώρος αυτός δεν είναι άλλος από το αποκαλούμενο και ολοένα πιο της μόδας μετασύμπαν. Ο Ντινές Σιβακουμάρ Παντμαβαθί και η Τζαναγκαναντίνι Ραμασβαμί από το κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, όπου σε γαμήλιες τελετές και δεξιώσεις επιτρέπεται να παραστούν έως εκατό άτομα, στην δική τους τελετή που θα λάβει χώρα στις αρχές του επόμενου μήνα έχουν προσκαλέσει 2.000 ανθρώπους, συγγενείς, φίλους, συνεργάτες και γνωστούς τους.  

Και όντας οι μελλόνυμφοι φανατικοί λάτρεις του Χάρι Πότερ και των φανταστικών περιπετειών του, επέλεξαν να δεξιωθούν τους χιλιάδες καλεσμένους τους με φόντο το φανταστικό κάστρο – σχολή μαγείας του Χόγκουαρτς, στο οποίο όσοι επιλέξουν να τιμήσουν με την παρουσία τους το ζευγάρι θα μεταβούν μέσω των τηλεφώνων ή των τάμπλετ ή των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών.

| Τardiverse

«Εξαιτίας της πανδημίας, μία φυσική, πραγματική δεξίωση δεν είναι δυνατή με τόσους πολλούς προσκεκλημένους. Οπότε αποφασίσαμε να την κάνουμε στο μετασύμπαν», είπε ο μέλλων γαμπρός, μιλώντας τηλεφωνικώς στο CNN, από το Τσενάι (πρώην Μαντράς) την πρωτεύουσα του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού. 

Οσον αφορά το πολυσυζητημένο μετασύμπαν, πρόκειται περί ενός νεολογισμού που περιγράφει εικονικά τρισδιάστατα περιβάλλοντα εντός των οποίων οι χρήστες μπορούν να συναναστρέφονται και να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους (και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ υπόσχεται να εξελίξει σε απίστευτο βαθμό)  

Ο 24χρονος γαμπρός, έχοντας μανία με την τεχνολογία blockchain και με τα κρυπτονομίσματα, συνεργάστηκε με τους ειδικούς της νεοφυούς επιχείρησης TardiVerse για τη δημιουργία ενός νέου ψηφιακού περιβάλλοντος, πρότυπο του οποίου αποτέλεσε η σχολή στην οποία μυήθηκε στα μυστικά της μαγείας ο Χάρι Πότερ.  

Πέρα από εικονικά, το ζευγάρι από την Ινδία πρόκειται, φυσικά, να παντρευτεί και πραγματικά (ούτως ώστε να κατοχυρωθεί ο γάμος τους νομικά) ενώπιον στενών συγγενών και φίλων στο χωριό της νύφης. Αλλά στη συνέχεια οι νιόπαντροι θα εγκαταλείψουν τον φυσικό κόσμο και θα εισέλθουν στον εικονικό, όπου θα τους περιμένουν ήδη οι χιλιάδες καλεσμένοι τους.  

Κατά τη διάρκεια της ωριαίας εικονικής δεξίωσης (ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η πραγματοποίηση της οποίας κοστίζει 150.000 ρουπίες Ινδίας, περίπου 1.700 ευρώ) οι νιόπαντροι θα εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στους καλεσμένους τους, προτρέποντάς τους, στη συνέχεια, να εξερευνήσουν το κάστρο του Χόγκουαρτς αλλά και να τροποποιήσουν, εάν το επιθυμούν, την εμφάνιση και την αμφίεση των τρισδιάστατων άβατάρ τους.  

Πέρα από το ότι μπορέσαν να προσκαλέσουν ανθρώπους που υπό κανονικές ή μάλλον πραγματικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν στη γαμήλια δεξίωσή τους, το ζευγάρι αποκάλυψε πως χάρη στον ψηφιακό εορτασμό της ένωσής τους, πρόκειται να λάβουν και την ευχή του πατέρα της νύφης, παρότι έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια εδώ και αρκετούς μήνες. 

Ο πατέρας της νύφης | Τardiverse

«Ο πεθερός μου απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο. Οπότε δημιουργώ ένα τρισδιάστατο άβαταρ που του μοιάζει, και, έτσι, θα ευλογήσει εμένα και τη μνηστή μου. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο στο μετασύμπαν», εξήγησε ο μέλλων γαμπρός. 

Παρότι γαμήλιες δεξιώσεις και τελετές έχουν πραγματοποιηθεί ξανά σε εικονικά, «μετασυμπαντικά», περιβάλλοντα, ο Παντμαβαθί θεωρεί πως η δική του ψηφιακή γαμήλια τελετή στο μετασύμπαν θα είναι η πρώτη του είδους στην αχανή Ινδία του ενός 1,4 δισ. κατοίκων. Εχοντας πείσει σχετικά εύκολα την μνηστή του η οποία εργάζεται στον κλάδο των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών, κατάφερε να λάβει και την έγκριση των γονιών του για την αντισυμβατική τελετή. «Από την παιδική μου ηλικία ασχολούμαι με τη ρομποτική και τον τελευταίο χρόνο εστιάζω στις τεχνολογίες blockchain και στην εξόρυξη ethereum. Οπότε η οικογένειά μου ξέρει ότι το πάθος μου είναι η τεχνολογία», σημείωσε ο νεαρός Ινδός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...