243
|

Στυλιανίδης: Τι θα ισχύσει για την αργία – «Συγγνώμη για τις ανεπάρκειες»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 21:02

Στυλιανίδης: Τι θα ισχύσει για την αργία – «Συγγνώμη για τις ανεπάρκειες»

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 21:02

Διευκρινίσεις για την αργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που θα ισχύσει την Τρίτη έδωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσπάθεια απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό, ζητώντας συγγνώμη για τις ανεπάρκειες.

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη 25/1 θα είναι σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας οι εξής περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία: Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Σποράδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα (τα τελευταία προστέθηκαν μετά).

Στις περιοχές αυτές αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου τομέα, εκτός από τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Δεν θα γίνεται ούτε τηλεκπαίδευση σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό.

Ακόμη, αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, των πρατηρίων υγρών καυσίμων, και των φαρμακείων.

Ο υπουργός είπε ότι έχει αρχίσει μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό στο Δαχτυλίδι, στην Κηφισίας και στην Πεντέλης. Οι οδηγοί, όπως είπε, θα οδηγούνται σε έξι σημεία, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία. Εκεί τους καθοδηγούν σε λεωφορεία, τα οποία θα τους οδηγούν σε σημεία για περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Σχετικά με τις διακοπές ρεύματος, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι παρατηρούνται σε 8 με 10 σημεία στην Ανατολική Αττική. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κινούνται προς τα σημεία για την αποκατάσταση των βλαβών.

«Καλούμε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις», πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα αποφύγουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Τέλος, ζήτησε «τη συγγνώμη της Πολιτείας για τις ανεπάρκειες που εμφανίστηκαν ειδικά με την ευθύνη μιας εταιρείας»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...