• Η εκδρομή του Τσίπρα και της Μπαζιάνα στη Νεράιδα Τρικάλων είχε δύο «άτυχα» φωτογραφικά στιγμιότυπα

    Είναι δύσκολο να πει κανείς τι πήγε πιο άσχημα στην εκδρομή του Αλέξη Τσίπρα τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς στη Νεράιδα Τρικάλων.

     

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τα δύο παιδιά τους, κατέλυσαν στον παραδοσιακό ξενώνα της πρώην βουλευτού Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Εύης Καρακώστα, και άρχισαν τις βόλτες και τις επισκέψεις – τα πού και πώς τα κατέγραψε με ενθουσιασμό το τοπικό trikalavoice.gr που δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες.

     

    Ηταν όμως δύο φωτογραφίες που δεν τις λες και κολακευτικές. Η μία ήταν από μια ταβέρνα στη Μεσοχώρα, ονόματι «Πράσινη Γωνιά», όπου ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει μια εικόνα για την οποία οι απόψεις διίστανται: άλλοι παρατήρησαν ότι είναι μια εικόνα στην οποία δεν τον έχουμε συνηθίσει, άλλοι αντέτειναν ότι είναι ακριβώς το στιλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω φωτογραφικό ενσταντανέ σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, με τα «Νέα», στη στήλη «Πρόσωπα», να παρατηρούν και το γεμάτο αποτσίγαρα τασάκι σε έναν χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα:

     

    «Τη φωτογραφία από το γεύμα του Αλέξη Τσίπρα στη Μεσοχώρα Τρικάλων σίγουρα την είδατε. Οι λεπτομέρειες που μπορεί να μην προσέξατε είναι ότι στο τραπέζι απ’ όπου τραβήχτηκε υπάρχει ένα τασάκι ξέχειλο με γόπες, ενώ στον τοίχο είναι κολλημένο το κλασικό αυτοκόλλητο με το “απαγορεύεται το κάπνισμα”. Το αναφέρω μόνο και μόνο επειδή σημειολογικά αναδεικνύει την κοσμοθεωρία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και με τον καπνιστή και με τον αντικαπνιστή ταυτόχρονα», έγραψε ο «Προσωπάρχης».

     

    [Για την Ιστορία, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του γεύτηκαν κοκκινιστό κατσικάκι, ζυμωτό ψωμί, αλλά και παραδοσιακό μπακλαβά για γλυκό]

     

    H δεύτερη φωτογραφία είναι μία από τις δεκάδες που βγάζουν οι πολιτικοί με φίλους και θαυμαστές, ανώνυμους και επώνυμους.

    Ομως τα parapolitika.gr υποστήριξαν ότι μία από τις κυρίες με τις οποίες ποζάρει ο κ. Τσίπρας είναι η Μ.Χ., αστυνομικός διωκόμενη για τη γνωστή υπόθεση των πλαστών διαβατηρίων και ζήτησε εξηγήσεις για τις παρέες του πρώην πρωθυπουργού.

     

    Αυτό έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να ασκήσει κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Νίκου Ρωμανού, διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος.

  • O Αδωνις, η διατίμηση στα PCR test και η οργή της Κύπρου

    Με έναν μαγικό τρόπο ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καταφέρνει να μην περνάει ούτε μια μέρα απαρατήρητος –όχι πάντα για καλό. Τελευταίο του κατόρθωμα να πλακωθούμε με την Κύπρο, καθώς σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ και προσπαθώντας να υπερασπιστεί τη διατίμηση των 47 ευρώ που τέθηκε για τα τεστ PCR από το υπουργείο του, σε σύγκριση με τις χαμηλότερες τιμές στην Κύπρο, αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μοριακών ελέγχων στη Μεγαλόνησο.

     

    «Χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20 με 50 ευρώ. Μία τιμή υπάρχει στα 20 ευρώ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ», είπε ο κ. Γεωργιάδης, με την τελευταία του φράση να εντοπίζεται από κύπριους βουλευτές, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν εξηγήσεις από την κυβέρνηση στη Λευκωσία.

     

    Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον γενικό ελεγκτή της Κύπρου, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος είναι αρμόδιος να παρακολουθεί τις εταιρείες και τις τιμές. Απέδωσε τις χαμηλές τιμές στον ανταγωνισμό, αναρτώντας πίνακα με στοιχεία στο Twitter.

    Ακολούθησε και ανακοίνωση του κύπριου υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα:

     

    «Με αφορμή δηλώσεις και δημοσιεύματα αναφορικά με την αξιοπιστία των μοριακών ελέγχων που διενεργούνται στη χώρα μας και το κόστος τους, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει τα ακόλουθα:

     

    ♦ Ολα τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για διενέργεια εξετάσεων για τη νόσο Covid-19 πληρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών που έθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων ECDC και έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη, ενώ χρησιμοποιούνται στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.

    ♦ Για την αντικειμενική σύγκριση του κόστους διενέργειας των μοριακών ελέγχων διαφόρων χωρών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες και παράμετροι, όπως οι ανταγωνιστικές διαδικασίες και η πολιτική που ανέπτυξε η κάθε χώρα για την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

    ♦ Η Κύπρος κατατάσσεται στις πρωτοπόρες χώρες όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, καθώς έγιναν συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και εμπειρογνωμοσύνης, για τη διάθεση αξιόπιστου μοριακού ελέγχου για τη νόσο COVID-19 στους πολίτες».

     

    Τελικά χρειάστηκε να επανέλθει ο κ. Γεωργιάδης σε μια προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά που ο ίδιος άναψε: «Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα», ανέφερε, λέγοντας πως ουδέποτε έκανε αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων στο νησί και ότι «στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα 50 ευρώ, αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές».

    Είναι πάντως κάτι που στην κυβέρνηση θα πρέπει να το προσέξουν με την υπερέκθεση στα ΜΜΕ. Στατιστικά μιλώντας, αν βγαίνεις συνέχεια σε κανάλια, ραδιόφωνα και social media, κάτι θα σου ξεφύγει και άντε μετά να το μαζέψεις.

     

  • Ο Κωνσταντίνος Τζούμας ξέφυγε: «Οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε έναν βαθμό στη φλυαρία των γυναικών»

    Μια που αναφέραμε την υπερέκθεση στα media, ας δούμε ένα άλλο χαρακτηριστικό περιστατικό. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας, βετεράνος ηθοποιός και ακμαίος ραδιοφωνικός παραγωγός, από τους πλέον δημοφιλείς, δεν αρκέστηκε στις ώρες που έχει κάθε Σαββατοκύριακο στα ερτζιανά, είπε να βγει και να πει τα δικά του στον ΑΝΤ1.

     

    Ο κ. Τζούμας, 77 ετών, έδωσε μια συνέντευξη που προβλήθηκε, μαγνητοσκοπημένη και μονταρισμένη,, στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα, «Πρωινό».

     

    Και ανάμεσα σε άλλα αφοριστικά που είπε –με το γνωστό του στιλ, το μεταξύ σοβαρού και αστείου, που όμως σε κάποια πράγματα δεν μπορεί παρά να είναι μόνο σοβαρό– σχολίασε τις γνωστές φαιδρές και σεξιστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Κοζάνης Παύλου, για τις γυναίκες («Δεν μου λέτε εσείς οι γυναίκες, δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε ήθελα να ήξερα; Πώς τις αντέχετε;»)

     

    Και είπε ο κ. Τζούμας: «Εχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης, όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες φυσικά. Μιλάνε πολύ, σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, οφείλονται σε έναν βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πεις τώρα, “δεν μπορεί να γενικεύεις”. Είναι αφόρητο πάντως. Έχει δίκιο πάντως, οι φλύαρες γυναίκες είναι αφόρητες», είπε ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός, φλυαρώντας ο ίδιος με μια απαράδεκτη ελαφρότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

    Το γιατί οι παρουσιαστές και συντελεστές του «Πρωινού» επέλεξαν να εκθέσουν τον κ. Τζούμα και να αφήσουν μια ακραία σεξιστική θέση να παίξει στον αέρα πρωινής εκπομπής (όπου μπορεί να βλέπουν και παιδιά δυστυχώς) και το αν ο ένας εκ των παρουσιαστών (ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Λιάγκας) έχει παρελθόν τηλεοπτικού σεξισμού, είναι μια συζήτηση που μπορεί να γίνει σε δεύτερο χρόνο.

     

    ΥΓ. Από τον ραδιοσταθμό όπου εργάζεται ο κ. Τζούμας, τον Εν Λευκώ, εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής η ακόλουθη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook:

     

    ΥΓ2. Ο ίδιος ο κ. Τζούμας, σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι έκανε «μαύρο χιούμορ».

     

    «Μαύρο χιούμορ, έκανα μαύρο χιούμορ, όπως κάνω σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι δυνατόν… πρέπει να ξέρεις πολύ λίγο τον Τζούμα…», είπε, για να προσθέσει:

     

    «Το τελευταίο που θα περνούσε στο μυαλό κανενός για μένα είναι ότι είμαι μισογύνης. Εχω αναφερθεί σε ένα σωρό θέματα #MeToo, politically correct, τα “Εξάρχεια” κολλήσανε σε αυτή τη φράση. Υπερβολικό το βρίσκω…»




text
  • Ο Δούκας, ως δήμαρχος, θα βραβεύσει τον ελληνικό λαό για τα πενήντα χρόνια Δημοκρατίας. Ε, και ο Αβραμόπουλος είχε υπογράψει τη λήξη του Πελοννησιακού Πολέμου


    2 Οκτωβρίου 2024, 13:59