408
| ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανεμβολίαστοι και οι 50 νέες εισαγωγές στο «Παπανικολάου» – Ούτε μία ασθενούς με τρία εμβόλια

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 09:11
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανεμβολίαστοι και οι 50 νέες εισαγωγές στο «Παπανικολάου» – Ούτε μία ασθενούς με τρία εμβόλια

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 09:11

Ηπια νόσος δεν υπάρχει. Μόνο στους εμβολιασμένους. Αυτοί έρχονται με ήπια νόσο, δεν έχουμε κανέναν ως εισαγωγή με τρία εμβόλια, είπε για το αποτύπωμα της παραλλαγής Ομικρον ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι από τις νέες εισαγωγές ασθενών στο νοσοκομείο και οι 50 ήταν ανεμβολίαστοι.

«Δεν φτάνουν τα μέτρα, δεν έχουμε το κυριότερο μέτρο, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αν από τον Αύγουστο είχαμε υποχρεωτικότητα, δεν θα φτάναμε στο τέταρτο κύμα με τέτοιες τραγικές συνέπειες» , παρατήρησε ο κ. Καπραβέλος και περιέγραψε την κατάσταση στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα τελειώνει άλλη μια εφημερία στο “Παπανικολάου”, δραματική εφημερία, περίπου 50 εισαγωγές μέχρι στιγμής, 125 προσελεύσεις, 48 κλίνες Εντατικής γεμάτες, έχουμε έναν ασθενή εκτός ΜΕΘ, δεν μπορούμε να τον διαχειριστούμε, αφόρητη και δυσβάσταχτη πίεση ακόμα στο σύστημα υγείας» σημείωσε.

Οπως σημείωσε, και οι 50 νέες εισαγωγές είναι ανεμβολίαστοι.

Ανάμεσα στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο «Παπανικολάου», και μία 16χρονη που, όπως ενημέρωσε ο κ. Καπραβέλος, είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει ανταποκριθεί στη θεραπεία, αλλά είναι ακόμα στα μηχανήματα. «Δεν είναι εύκολη η νόσος, θα έχουμε Γολγοθά, όμως είναι σε καλό δρόμο».

«Ολες οι εισαγωγές μας θα φύγουν για εξέταση για Ομικρον, τα PCR τεστ, να δούμε την επίπτωση που έχει η Ομικρον στις εισαγωγές, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι αυξάνεται. Από την άλλη μεριά, συνάδελφοί μου ασθενούν διότι μολύνονται με ελαφρά συμπτωματολογία – 15-20 συνάδελφοί μου ασθενούν και ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο νοσοκομείο. Ιδια εικόνα και από τα άλλα νοσοκομεία».

«Είμαστε στο τσουνάμι του 4ου κύματος της Δέλτα, που δεν λέει ακόμα να πέσει. Δεν μας επιτρέπεται εφησυχασμός για την κατάσταση του ΕΣΥ. Αν δεν εμβολιαστούμε όλοι, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει η πανδημία», επανέλαβε.

«Ηπια νόσος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Ηπια νόσος υπάρχει μόνο στους εμβολιασμένους, αυτοί έρχονται με ήπια νόσο, δεν έχουμε κανέναν ως εισαγωγή με τρία εμβόλια. Αυτοί με δύο, που δεν πρόλαβαν την τρίτη δόση, έρχονται με απλό κρυολόγημα. Αυτοί με μία δόση με βαρύτερο κρυολόγημα, και επίπτωση αυτή τη στιγμή στους ανεμβολίαστους πάλι», επεσήμανε για να προσθέσει:

«Το lockdown έχει την έννοια ότι πρώτα θα πάμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό… Δεν είναι λύση το lockdown, αλλά όταν διακυβεύεται η ανθρώπινη ζωή. Χθες 78 οι θάνατοι, αύριο πάνω από 100, το ΕΣΥ δεν αντέχει άλλο, με συγχωρείτε, όλα είναι στο τραπέζι. Δεν τελειώνει η πανδημία αν δεν εμβολιαστούμε όλοι. Αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε ανάφλεξη της πανδημίας είναι πάρα πολύ επικίνδυνη» προειδοποίησε.

«Αυτό που με τρομάζει –τόνισε– είναι η μετάδοση της νόσου στους ανεμβολίαστους και τους υψηλού κινδύνου».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...