301
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη συνεργασία του Πρωθυπουργού με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στο Μαξίμου | INTIMEnews

Σύσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα: Χωρίς ανατροπές το άνοιγμα των σχολείων

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2022, 13:09
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη συνεργασία του Πρωθυπουργού με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στο Μαξίμου
|INTIMEnews

Σύσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα: Χωρίς ανατροπές το άνοιγμα των σχολείων

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2022, 13:09

«Προς το παρόν τουλάχιστον, νέα μέτρα δεν βρίσκονται στο τραπέζι», έλεγαν κυβερνητικές πηγές μετά το πέρας της καθιερωμένης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Επί τάπητος στη σύσκεψη τέθηκε, όπως ήταν επόμενο, η επαναλειτουργία των σχολείων μετά την ανάπαυλα των εορτών. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν όπως είναι προγραμματισμένο, την επόμενη Δευτέρα, καθώς όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, «μέσα στο σχολείο, με τους συνεχείς ελέγχους (self test), τα παιδιά, υγειονομικά, προστατεύονται καλύτερα απ’ ό,τι εκτός σχολείου».

Οι όποιες αποφάσεις για τα σχολεία θα πρέπει να αναμένονται μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη, αφού πρώτα συνεδριάσει η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

«Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, προσανατολισμός και στρατηγικός μας στόχος, είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα», τόνισε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης, επαναλαμβάνοντας ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στα σχολεία, που λειτουργούν με το πιο οριοθετημένο πλαίσιο που υπάρχει.

Οπως είπε, εάν η Επιτροπή εισηγηθεί αλλαγή στα πρωτόκολλα ή αύξηση των τεστ, το υπουργείο θα την υποστηρίξει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών με ανοιχτά σχολεία. Ηδη από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει στα σχολεία 32 εκατ. self tests.

«Κλειστά σχολεία σημαίνουν αναστάτωση στην οικονομία, αλλά έαν οι επιστήμονες πουν άλλα, θα το δούμε», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα σχολεία», υποστήριξε σε δηλώσεις της  τον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Οπως είπε, δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα, θα έρχονται σε επαφή με φίλους, οι γονείς τους θα πηγαίνουν στη δουλειά, ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια.

Πουθενά στον κόσμο δεν έκλεισαν σχολεία λόγω του νέου πανδημικού κύματος της Ομικρον, υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...