342
Oι σπουδαστές της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας ποζάρουν περήφανα μετά τα 1.950 μέτρα που κολύμπησαν | YouTube/ Milli Savunma Üniversitesi

Φαιδρές τουρκικές προκλήσεις με σπουδαστές της στρατιωτικής ακαδημίας να κολυμπούν τα 1.950 μ. μέχρι το Καστελόριζο!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2022, 10:03
Oι σπουδαστές της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας ποζάρουν περήφανα μετά τα 1.950 μέτρα που κολύμπησαν
|YouTube/ Milli Savunma Üniversitesi

Φαιδρές τουρκικές προκλήσεις με σπουδαστές της στρατιωτικής ακαδημίας να κολυμπούν τα 1.950 μ. μέχρι το Καστελόριζο!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2022, 10:03

Στις πυκνές τελευταία δηλώσεις του για την Ελλάδα και το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ –και για πολλούς «διάδοχος» του Ερντογάν– δείχνει «ιδιαίτερη προτίμηση» στο, προφανώς «ενοχλητικό» για το τουρκικο καθεστώς, Καστελόριζο, επαναλαμβάνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι η απόσταση των τουρκικών ακτών από το ακριτικό μας νησί είναι μόλις 1.950 και ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί άνετα να φθάσει κολυμπώντας!

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην Ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Οταν λέμε “όχι” σε αυτό, μας χαρακτηρίζουν επεκτατικούς. Περιμένουμε να καταλάβουν ότι με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική, δεν θα φτάσουν πουθενά», είπε ο Ακάρ σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας.

Και προς επίρρωση των λεγομένων του, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας «ανέβασε» στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ένα προπαγανδιστικό και συνάμα φαιδρό βίντεο με τους σπουδαστές της Ακαδημίας να κολυμπούν τα 1.950 μέτρα μέχρι το Καστελόριζο.

Το βίντεο ξεκινά με τις δηλώσεις Ακαρ την παραμονή των Χριστουγέννων για τα… «δελφίνια» της τουρκικής Σχολής Πολέμου και ακολουθούν τα πλάνα με τους σπουδαστές να βουτούν στο νερό και να κολυμπούν μέχρι το νησί Τούζλα, που απέχει 1.950 μέτρα από τις τουρκικές ακτές, όπως δηλαδή και το Καστελόριζο.

«Οι δόκιμοι, που συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο Ναυτικό Κολλέγιο του, κολύμπησαν μέχρι το νησί Τούζλα, το οποίο απέχει 1.950 μέτρα από το λιμάνι, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων προπονήσεων κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας», γράφει η λεζάντα στο βίντεο.

Στις τουρκικές φαιδρότητες απάντησε ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας:

«Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε ό,τι λέει. Ας έρθει κολυμπώντας στο Καστελόριζο αφού το δηλώνει. [Στο Καστελόριζο] «όλος ο κόσμος έχει υψηλό φρόνημα και βρίσκεται σε ετοιμότητα». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...