• Σάκης Ρουβάς στον Λυκαβηττό: Ακριβό, βαρετό, αφόρητα συντηρητικό, αλλά και με υψηλή τηλεθέαση

    Πολλά ειπώθηκαν πριν και μετά το ολιγόλεπτο σόου του Σάκη Ρουβά στον Λυκαβηττό, με το οποίο η πρωτεύουσα του έθνους υποδέχτηκε το 2022. Και δεν ειπώθηκαν άδικα.

     

    Η απευθείας ανάθεση και το εντυπωσιακό κόστος του σόου —215.000 ευρώ για 17 λεπτά— προκάλεσαν δικαιολογημένα την αντίδραση της αντιπολίτευσης, σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου Αθηνών αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή, την οποία ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Μπακογιάννης, αποκάλεσε μίζερη.

     

    Μίζερη ήταν βέβαια η ίδια επιλογή. Η γιοροβιζιονική συνταγή 20ετίας, με έναν τυποποιημένα δημοφιλή και ταυτόχρονα χωρίς βάθος καλλιτέχνη, να είναι η επιλογή της Αθήνας για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου ήταν ρηχή —το έγραψε καλύτερα ο Μιχάλης Τσιντσίνης στο σημείωμά του στην «Καθημερινή»: «Η μοναχική, αορίστως τιμολογημένη φιέστα του Sakis the Greek πάνω στον λόφο δεν είναι το αντίδοτο της μιζέριας. Είναι η μιζέρια».

     

    Και δυστυχώς αποδείχτηκε και μίζερο το όλο θέαμα. Με τον λαμπερό τραγουδιστή να μιλάει σαν αριστούχος του κατηχητικού, να μνημονεύει τον Χριστό που «γεννήθηκε πριν λίγες μέρες» και να λέει στον δήμαρχο «από το στόμα σας και στου Θεού τ΄αυτί»…

     

    Ομως κάτι η συζήτηση για το κόστος, κάτι η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε μια εκδήλωση που δεν είχε καν θεατές, κάτι η χλεύη και η καμπάνια #cancel_rouvas, στο Twitter, έκαναν τα συγκεκριμένα ακριβοπληρωμένα λεπτά του Sakis ένα τηλεοπτικό σουξέ, που είχε να δει χρόνια η δημόσια τηλεόραση.

     

    Συγκεκριμένα η τηλεθέαση της ΕΡΤ1 την ώρα της σύνδεσης με τον Λυκαβηττό, όταν δηλαδή άλλαξε ο χρόνος, έφτασε στο 22,3%, με δεύτερο το Mega που είχε 20,4% με την μπουζουκλερί «Πρωτοχρονιά στο Σπίτι με το Mega». Ακολούθησε η άλλη μπουζουκλερί στον ΣΚΑΪ που υπό τον τίτλο εργασίας «Γιάννης Πλούταρχος – Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τα καλύτερα παιδιά» έπιασε 16,6%.

     

    Ακόμα πιο συντριπτική είναι η σύγκριση με πέρυσι, όταν η σύνδεση της ΕΡΤ1 με τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων για την αλλαγή του χρόνου είχε μετρηθεί στο 7,2%.

     

     

  • Πόσο ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε το φλουρί

    Υπήρχε μια εποχή που 100 πρωτοχρονιάτικες πίτες να κόβονταν στο ΠΑΣΟΚ, το φλουρί έπεφτε στον Ανδρέα. Στην 101η θα έπεφτε στις ΕΓΕΣ.

     

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που όλοι το λένε ΠΑΣΟΚ, έκοψε και αυτός την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Και ο θεός της Κεντροαριστεράς έστειλε το μήνυμα: ο αρχηγός κέρδισε το φλουρί και επειδή τι νόημα έχει να κόψεις βασιλόπιτα χωρίς να το δείξεις στα social media, μας ενημέρωσε σχετικά:

  • Σοβιετικό βίνταζ για ευχές από τον Γιώργο Κυρίτση

    Μια που πιάσαμε τις εορταστικές αναρτήσεις στο Twitter να πούμε ότι ο Γιώργος Κυρίτσης, πρώην  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σταθερά εμβληματικός αρθρογράφος της κομματικής «Αυγής» μας ευχήθηκε με ένα σοβιετικό βίνταζ, υπενθυμίζοντάς μας ότι ορισμένα πράγματα στο κομματικό σύμπαν της Κουμουνδούρου δεν αλλάζουν.




text
  • Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ αρνείται την κλιματική κρίση και το δικαίωμα στην άμβλωση. Κύλησε ο τέντζερης


    16 Ιουλίου 2024, 13:03