255
Ουρές στη βρετανική είσοδο της Σήραγγας της Μάγχης, στις 17 Δεκεμβρίου, πριν τεθούν σε ισχύ οι περιορισμοί | REUTERS/Henry Nicholls

Οι Γάλλοι απαγορεύουν στους Βρετανούς να διασχίσουν τη Σήραγγα της Μάγχης

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2021, 11:19
Ουρές στη βρετανική είσοδο της Σήραγγας της Μάγχης, στις 17 Δεκεμβρίου, πριν τεθούν σε ισχύ οι περιορισμοί
|REUTERS/Henry Nicholls

Οι Γάλλοι απαγορεύουν στους Βρετανούς να διασχίσουν τη Σήραγγα της Μάγχης

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2021, 11:19

Νέους κανόνες για τους βρετανούς πολίτες ανακοίνωσε η γαλλική διοίκηση της Σήραγγας της Μάγχης, τονίζοντας ότι απαγορεύεται να διασχίσουν τη Γαλλία με αυτοκίνητο σε όσους έχουν την πρώτη τους κατοικία σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκτός της Γαλλίας.

Αυτό ισχύει για όλους τους πολίτες τρίτων χωρών εκτός ΕΕ και σημαίνει ότι όσοι Βρετανοί είναι στη χώρα τους και θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους αν διαμένουν σε χώρα της ΕΕ, πρέπει να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

Η μόνη εξαίρεση, που επιτρέπουν οι Γάλλοι, είναι αν υπάρχει κάποιος «πολύ σοβαρός λόγος».

Η γαλλική κυβέρνηση έχει αυστηροποιήσει τους περιορισμούς για τα ταξίδια Βρετανών στη χώρα, από τις 18 Δεκεμβρίου, λόγω της επέλασης της Ομικρον, η οποία στη Βρετανία, είχε φτάσει νωρίτερα.

Η εταιρεία Getlink, που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο που διασχίζει τη σήραγγα, ανακοίνωσε την απαγόρευση στο Twitter και στο site της, το βράδυ της Τετάρτης.

«Ακολουθώντας την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, από τις 28 Δεκεμβρίου, οι βρετανοί πολίτες, εκτός αν διαμένουν στη Γαλλία, θεωρούνται πολίτες τρίτων χωρών και δεν μπορούν πλέον να διασχίσουν οδικά τη Γαλλία για να φτάσουν στη χώρα διαμονής τους στην ΕΕ».

Η απαγόρευση δεν ισχύει για τους Βρετανούς που μένουν μόνιμα στη Γαλλία ή έχουν διπλή υπηκοότητα και διαβατήριο χώρας της ΕΕ.

Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα για τη νέα αλλαγή στους κανόνες.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία των προηγούμενων ημερών, πολίτες της ΕΕ, όπως και οι σύντροφοί τους και τα παιδιά τους, «που έχουν την κύρια κατοικία τους στη Γαλλία ή σε χώρα της ΕΕ», έχουν σοβαρό λόγο για να ταξιδέψουν από τη Βρετανία μέσω της Γαλλίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...