632
Μια φωτογραφία που παρουσίασαν οι εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της δίκης: Η Μάξγουελ να κάνει μασάζ στον Επσταϊν. Ήταν ένα κόλπο για να προσελκύσουν κορίτσια, ανέφεραν | Courtesy U.S. Attorney's Office/Handout via REUTERS

Σκάνδαλο Επσταϊν, η ετυμηγορία: Ενοχη η Μάξγουελ για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2021, 07:51
Μια φωτογραφία που παρουσίασαν οι εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της δίκης: Η Μάξγουελ να κάνει μασάζ στον Επσταϊν. Ήταν ένα κόλπο για να προσελκύσουν κορίτσια, ανέφεραν
|Courtesy U.S. Attorney's Office/Handout via REUTERS

Σκάνδαλο Επσταϊν, η ετυμηγορία: Ενοχη η Μάξγουελ για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2021, 07:51

Είναι το προτελευταίο βήμα πριν την απόλυτη πτώση. Η ετυμηγορία των ενόρκων πριν την ανακοίνωση της ποινής. Και η ετυμηγορία ήταν εκκωφαντική: ένοχη. Η Γκισλέιν Μάξγουελ, κόρη του εκδότη Ρόμπερτ Μάξγουελ και μέχρι πριν λίγο καιρό μια δημοφιλής κοσμικότητα μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, κρίθηκε ένοχη για όλες πλην μίας τις κατηγορίες που τις αποδίδονταν για τον ρόλο της στο σκάνδαλο του παιδόφιλου χρηματομεσίτη Τζέφρι Επσταϊν.

Η Μάξγουελ κρίθηκε ένοχη την Τετάρτη από σώμα ενόρκων δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για σειρά εγκλημάτων σεξουαλικής φύσης, κυρίως για τη σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών προς όφελος του Επσταϊν.

Δικαζόταν από τα τέλη Νοεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες, ιδίως ότι προμήθευε κορίτσια στον άλλοτε σύντροφό της για να τα εκμεταλλεύεται σεξουαλικά. Ο Επσταϊν πέθανε τη φυλακή το 2019. Τώρα η Μάξγουελ, η οποία συνελήφθη το καλοκαίρι του 2020, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης δεκάδων ετών.

Έπειτα από 40 ώρες διαβουλεύσεων κατά τη διάρκεια πέντε ημερών, «το σώμα ενόρκων έκρινε ομόφωνα ένοχη την Γκισλέιν Μάξγουελ για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς – τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τη συμμετοχή σε αυτή», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του δικαστηρίου του Μανχάταν, ο Ντέιμιαν Γουίλιαμς.

Τα εγκλήματα αυτά «διαπράχθηκαν μαζί με τον σύντροφο και συνεργό της πάντα, τον Τζέφρι Επσταϊν», ο οποίος αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν τον Αύγουστο του 2019, προτού προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου για σεξουαλικά εγκλήματα.

Οι φιλίες του Επσταϊν με την αφρόκρεμα της παγκόσμιας ελίτ, από τον Μπιλ Γκέιτς μέχρι τον Ντόναλντ Τραμπ και τον πρίγκιπα Αντριου, είχαν δώσει διαστάσεις στην υπόθεση και έριξαν σκιές στο αν και κατά πόσο όντως αυτοκτόνησε στη φυλακή.

Η Μάξγουελ αποδείχτηκε ότι προσέλκυε, γοήτευε και έπειθε μικρά κορίτσια να πέσουν στο «κρεβάτι του μασάζ» που είχε στη βίλα του ο Επσταϊν. Σε αυτήν την έπαυλη γίνονταν απίστευτα πράγματα. Και η Μάξγουελ είχε φροντίσει να μείνουν μυστικά αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να κρατούν το στόμα τους κλειστό.

«Ο δρόμος για την απόδοση δικαιοσύνης ήταν πάρα πολύ μακρύς. Αλλά αποδόθηκε δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, εξαίροντας «το θάρρος των κοριτσιών» τα οποία στο μεταξύ «έγιναν γυναίκες», αναφερόμενος στα τέσσερα από τα θύματα, που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης της Μάξγουελ.

Όπως πάντως επεσήμαναν οι New York Times, η 59χρονη Μάξγουελ θα ασκήσει έφεση, άρα έχουμε ακόμα δρόμο πριν τη δούμε στη φυλακή.

Η κόρη του Ρόμπερτ Μάξγουελ, μεγιστάνα του Τύπου, είχε προφυλακιστεί στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο του 2020. Τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε επισύρουν ποινή ως και 65 ετών κάθειρξης. Η διάρκεια της ποινής της πρόκειται να ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η σχέση Μάξγουελ – Επσταϊν

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η υπεράσπιση Μάξγουελ προσπάθησε να αποδείξει ότι η σχέση της κατηγορούμενης με τον Επσταϊν δεν ήταν αυτή που περιγραφόταν. Ότι ήταν επαγγελματική και όχι τόσο προσωπική. Ωστόσο πέρα από τις μαρτυρίες, μια σειρά από φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν από την εισαγγελία του Μανχάταν έδειξαν ότι οι δυο τους ήταν ουσιαστικά «συνένοχοι στο έγκλημα».

Οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο πριν από δύο εβδομάδες έδειξαν στους ενόρκους δύο άτομα με πάρα πολύ στενή σχέση.

Μια άλλη φωτογραφία έδειχνε το πόδι του Επσταϊν να πιέζει το στήθος της Μάξγουελ ενώ εκείνη το έτριβε. Μάρτυρες είχαν καταθέσει ότι τα μασάζ ήταν «κόλπο» για να πείθουν τα κορίτσια να αγγίζουν τον Επσταϊν. Αλλες φωτογραφίες απεικονίζουν τον Επσταϊν με το χέρι του γύρω από την Μάξγουελ, ενώ εκείνη τον φιλάει στο μάγουλο ή απολαμβάνει πολυτελείς διακοπές, κάνοντας ηλιοθεραπεία με μπικίνι σε ένα γιοτ ή φορώντας ένα ρώσικο καπέλο και πίνοντας Bloody Mary δίπλα σε μια χιονισμένη καλύβα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...